5de36f504bc49

Duellen: 3 automatiska slagspårare betygsätts

Marknaden för automatiska slagspårare via gps växer. Vi ställde tre statistikprodukter med klubbsensorer mot varandra.

Text: Svensk Golf • 2019-08-09 Uppdaterad 2019-12-12
Duellen: 3 automatiska slagspårare betygsätts
Arccos Caddie SS.
Pris: 2 800 kr (13 klubbsensorer + 1 puttsensor).
Kommentar: Kopplas till en mobilapplikation. Kräver i dagsläget att du har mobilen i fickan under spel (bältesspänneenhet släpps i september).

Funktioner: Imponerar med gedigen statistikinsamling och analyser om ditt spel. Du får allt om slaglängder, spridning och frekvens. Från utslag till puttning. Caddiefunktionen som baseras på ditt spel är en ögonöppnare.
BETYG: 10

Användning: Arccos kräver en lång inlärningsperiod för att undvika fällorna som får insamlingen att halta. Systemet är noga och samtidigt ytterst känsligt, vilket kan medföra att du behöver ändra i rutinerna för bästa resultat.
BETYG: 5

Pedagogik: Du får en mängd tydliga diagram, tabeller och grafik att dra slutsatser från, exempelvis hur ofta du slår för kort vid inspelen. Arccos bryter ner siffrorna och du får fantastisk inblick i dina styrkor och svagheter på banan.
BETYG: 10

Köpsug: En investering som kommer löna sig och leda till större insikt i vad du behöver träna/ändra på. Men du behöver också investera tid, på och utanför banan, för att få ut maximalt av den här gedigna produkten.
BETYG: 7

TOTALT BETYG: 32. I förarsätet när det gäller tydlighet, data och analyser. Tillförlitlighet och användbarhet på banan kan förbättras. Vi längtar efter den slimmade enheten för bältet som ska ersätta mobilen i fickan.

 

 

TEST: Golfens bästa GPS-enheter!

Duellen: 3 automatiska slagspårare betygsätts
Garmin Approach CT10
Pris: 3 300 kr (14 sensorer), 950 kr (3 sensorer).
Kommentar: Kräver kompatibel Garmin-klocka (ingår ej) att kopplas till. Klockan synkroniseras med en mobilapplikation.

Funktioner: Du får snabbt god förståelse och insyn i hur du spelar och hur långt du slår med respektive klubba i det långa spelet från tee och fairway samt basal information om din chippning och puttning.
BETYG: 8 

Användning: CT10 är väldigt pålitlig i slagregistreringen och enkel att använda. Det är bara att sätta igång klockan, välja klubba och spela på som vanligt. Dock är det extremt tidskrävande att korrigera datan under spelets gång.
BETYG: 7

Pedagogik: Diagram och grafik i appen är talande och tydliga men inte särskilt djuplodade. Du kan exempelvis inte helt och fullt dissekera enskilda slag och rundor men den ger en övergripande fingervisning om ditt spel.
BETYG: 7

Köpsug: För att få ut det mesta av CT10 bör du satsa på stora paketet med 14 sensorer. Prislappen är dock saftig, speciellt om du också (ifall du inte redan äger en) behöver införskaffa en kompatibel gps-klocka.
BETYG: 6

TOTALT BETYG: 28. Roligt och givande tillbehör till gps-klockan som ger ditt spel en ny dimension. Men informationen CT10 ger är med största sannolikhet inte tillräcklig för de som verkligen vill grotta ner sig i sin spelstatistik.

 

TEST: Golfens bästa kikare!

Duellen: 3 automatiska slagspårare betygsätts
Shot Scope V2
Pris: 2 500 kr (14 sensorer + gps-klocka).
Kommentar: Sensorerna kopplas till gps-klockan. Informationen kan ses i en mobilapplikation eller via dator.

Funktioner: Ger statistik från tee, in mot green, runt green och på den. Du får information om hur långt du slår dina klubbor samt råd om vilken klubba du ska slå. Du kan till och med se om du oftare puttar kort eller långt om hålet.
BETYG: 9

Användning: Synkningen före, och ibland under, ronden är irriterande. Slagen registreras oftast helt automatiskt. Det händer dock att vissa slag missas eller läggs till. Klockan är i största laget och känns lite klumpig på handleden.
BETYG: 6

Pedagogik: Genom mobilappen eller via datorn kan du se statistiken över hela din karriär eller enskilda rundor. Du kan dra egna slutsatser men får också hjälp, exempelvis dina ”sanna” längder, alltså hur långt du brukar slå.
BETYG: 8

Köpsug: Mycket prisvärd produkt. Efter den långa inlärningsperioden blir det en given del av utrustningen och rutinen när du spelar. En mindre klocka och ett enklare gränssnitt i framtida versioner och vi har en fullträff.
BETYG: 8

TOTALT BETYG: 31En maxad produkt som verkligen kan göra dig till en bättre golfare om du använder den ofta. Med en klocka istället för mobil­telefon slipper du också ha fickorna fulla. Men inlärningsprocessen är lång.

 

Svensk Golf Podcast: Hur ofta ska jag köpa ny utrustning?


Text: Svensk Golf • 2019-08-09
ArtiklarElektronikGarminUtrustning
Rulla till toppen