5de374af96b0b

Artiklar

Extern arrangör anordnade stor deltävling på klubben – dök inte upp

Golfhäftet Trophy skulle spelas på Gagnef Golfklubb i helgen. Problemet var bara att tävlingsarrangören inte dök upp.

Jesper Johansson • 2019-07-03

92 spelare, 46 lag, hade anmält sig till Golfhäftet Trophys deltävling på Gagnef Golfklubb under lördagen. Första pris var en startplats i finalen på Bro Hof och många var på jakt efter segern. Det var bara ett litet problem … tävlingsledarna från Golfhäftet dök aldrig upp.
– Det blev lite konstigt, säger Gagnefs klubbchef, Mikael Norman till svenskgolf.se/wp.

När klubben insåg att det inte skulle infinna sig en representant från arrangören klev klubbens egna tävlingsledare in och styrde upp tävlingen.
Samtliga tvåmannalag tog sig ut på banan i Djurås och samtidigt arbetade klubben frenetiskt för att få tag på Golfhäftet.

Det fick de till slut och därför kunde priserna fortfarande delas ut till vinnarlagen.
– Förstaplatsen blev fortsatt en startplats för laget på Bro Hof och tävlingens final. Alla kommer att få sina priser i efterhand, säger Norman. 

Vad tyckte tävlingsdeltagarna om Golfhäftets frånvaro i sin egen tävling?
– Många tyckte att det var dålig stil och vi vet fortfarande inte varför de inte dök upp. Det är klart det blir en annan atmosfär på klubben om arrangören är på plats med sitt egna prisbod och all information. Det var väldigt förvirrat inför tävlingen innan en av klubbens tävlingsledare tog tag i tävlingen.
– De som var på plats skötte situationen på bästa sätt och vi fick i alla fall en tävling och ett vinnande lag.

Filip Morel är tävlingsansvarig för Golfhäftet Trophy och förklarar den uppkomna situationen så här:
– Vi har sex olika team i Sverige som genomför tävlingarna och ett av de teamen fick förhinder med kort varsel. När det här uppdagades gjorde vi allt för att lösa det. På grund av avståndet från Stockholm, där närmsta lediga personal fanns, till Gagnef så kunde vi inte göra något på morgonen när vi blev varse om vad som hade hänt. Teamet körde en tävling dagen efter och även på tisdagen. Så det i Gagnef var helt enkelt en miss från vår sida. Vi fick stor hjälp av tävlingsledare Lars Johansson och kanslist Elsie Karlsson som genomförde tävlingen. Vi fick även hjälp av en samarbetspartner, Håkan Holmgren, som spelade tävlingen och kunde hålla i prisutdelningen som vår representant på plats.

Hur kompenserar ni deltagarna i Gagnef?
– Alla spelare har fått en kompensation hemskickad i efterhand som är extra kryddad. Prisbordet kryddades också med extra priser och utlottningar till övriga startfältet. 

Vidtar ni några åtgärder för att det här inte ska ske igen?
– Vi jobbar med en uppföljning nu och ska se över rutinerna över kontakten mellan tävlingsarrangören och vår personal för att säkerställa att det inte sker igen, säger Morel.


Scroll to Top