5de373f811b1e

Bästa golfen på Medelhavets största ö

Låga järnfyror utanför Palermo. Medelhavets största ö har blommat ut till en vital golfdestination. Detta efter att Sicilien krönts med en av södra Europas bästa resortanläggningar.

Text: Svensk Golf • 2019-07-02 Uppdaterad 2020-03-26

Golfen: Etableringen av Costa Navarino placerade slutligen Grekland på kartan hos europeiska golfturister. En liknande utveckling har skett på Sicilien efter öppningen av Verdura Golf & Spa Resort.
Visserligen var inte den italienska ön en totalt blank fläck i golfvärlden.
Redan tidigare fanns ett begränsat men puttrande utbud av golf där Donnafugatas Gary Player-designade bana erbjudit en duglig spelplats för Europatourtävlingar och livs­njutande medelgolfare. Men Verdura ger ett betydligt tyngre skäl för att packa med klubborna till Sicilien.

De gemensamma nämnarna med lovprisade skotska Kingsbarns finns där, men börjar och slutar med Kyle Phillips. För den amerikanska arkitekten har ännu en gång sammanfört undersköna vyer med modernt designade golfhål som åtminstone här och där pressar fram väl valda undertoner av strategiskt intressant linksgolf.

Bästa golfen på Medelhavets största ö
Foto: Pressbild
Greenfee: 18 hål på Verdura Resort kostar drygt 1 300 kronor. För den som vill kombinera med boende på det högklassiga hotellet rekommenderas golfpaket, via anläggningen eller externa arrangörer, för att komma ned något i pris.

Dessvärre kan de två banorna endast avnjutas som en kombinerad, men fortfarande högst spelvärd, slinga under 2019 då några av hålen vid kusten drabbats av erosion i samband med fjolårets kraftiga oväder. Under nästa år ska dock de återuppbyggda delarna vara öppna för spel igen.
– Jag älskar den här platsen. Golfbanan är fantastisk och du ser Medelhavet nästan på varje hål, säger Joakim Lagergren.

Ett uttalande som givetvis kan ses som en aning partiskt eftersom Lagergren tog sin första seger på Europatouren just på Verdura under maj 2018. Men isolerar vi golf­upplevelsen är det både en vacker och speltekniskt lovvärd skapelse som väntar vid Siciliens västra kust, runt 90 minuter från Palermos flygplats.

Bästa golfen på Medelhavets största ö
Citypuls. Sköna San Domenico-torget i Palermo.

• För vem: Den som gillar Medel­havets skepnad, god mat från det italienska köket och väldesignade banor som inte klämts in i den bredare mallen för resortgolf. 
• Missa inte: Att utforska Palermo under en längre dagstur. En pulserande italiensk storstad med ett stort utbud av shopping och mat.Text: Svensk Golf • 2019-07-02
ArtiklarBanor & resorEuropaItalienVeckoresa
Rulla till toppen