5de37597f343b

Artiklar

Skulle du vilja slå 25 meter längre – eller sänka alla puttar inom 1,5 meter?

Panelen i Svensk Golf tycker till om det perfekta golfvädret, linksbanor och så får de göra ett val.

Svensk Golf • 2019-06-28

Helen Alfredsson: Majorvinnare, åttafaldig Solheim Cup-spelare och utrustad med en av Golf­sveriges vassaste tungor.
Ola Wenström: Sportjournalist och programledare på Viasat. Golfälskare med hcp just under 10.
Julia Engström: 18 år gammal men redan inne på sin andra säsong som proffs på Ladies European Tour där hon ifjol utsågs till årets rookie.

Skulle du vilja slå 25 meter längre – eller sänka alla puttar inom 1,5 meter?
Foto: Getty Images/Viasat
Panelen består av Helen Alfredsson, Ola Wenström och gästen Julia Engström.

Vilken linksbana i världen är din favorit?

HELEN:Turnberry. Nu är den visserligen Donald Trumps, men jag tycker att den är helt fantastisk. Det var bara menat att den skulle ligga där. Jag har aldrig varit på en bana som smälter in i naturen lika bra som den gör.

OLA: Med några få hundra meter till en av Sveriges äldsta och mest naturliga banor är svaret givet. Helsingborgs GK här i Viken är en fullständigt fenomenal plats att året runt kunna knuffa runt en boll, koppla ner allt annat och titta ut över Öresund. 

JULIA: Oj, det finns många. Det är väldigt kul att spela links och det gäller att ha koll på studsar och längderna. På Royal Lytham & St Annes spelade jag British Open förra året och den tyckte jag om väldigt mycket, så jag väljer den.

En Mulligan på första tee? Nej!

Vilket är det perfekta golfvädret?

HELEN: Ingen blåst! Varmt! Gärna 25 grader. Lite soligt. Och inget regn såklart. Men där jag är i Frankrike just nu har vi kallt, blåsigt och regnigt suck.

OLA: 22 och sol och några små lyxiga vindpustar som man kanske kan ta hjälp av någon gång. En riktigt reko svensk sommardag är det allra bästa och uppehåll är egentligen viktigare än temperaturen. Äger inte ens ett golfparaply till exempel, antingen skippar man spel eller tar sig i mål ändå. 

JULIA: 25 grader, sol, två meter per sekund. Det får gärna vara lite vind så att det fläktar. Man ska kunna spela i en kjol och piké utan att behöva tänka på att ta med sig en tröja samtidigt som det inte blir för varmt och jobbigt åt det hållet.

Panelen: Vilken är den mest sanna fördomen om golfare?

Skulle du vilja slå 25 meter längre eller sänka alla puttar inom 1,5 meter?

HELEN: Hahahaha, 1,5-metersputtar såklart! Jag har inga testosteronproblem (skratt). Näe, för jösse namn, jag hade tagit varenda putt alla dagar i veckan. Jag har alltid slagit långt, nått in på par 5-hålen. ”Drive for show, putt for dough”, det står sig ännu.

OLA: För att det skulle se bättre ut inför andra eller i mitt eget scorekort? Snabba svaret är kortputtarna. Å andra sidan… att vara längre från tee skulle ge klart fler greenträffar och väldigt mycket oftare korta parlägen – plus flashfaktorn! 25 meter, tack. 

JULIA: Alla puttar inom 1,5 meter. Jag slår redan ganska långt och tror att man tjänar mer på att sätta de där puttarna. Om jag tänker hur det ser ut när man spelar är det nog en fördel.

Panelen: Golfprylen jag aldrig skulle använda!


Scroll to Top