5de3756bd0f8c

Därför bör du spela prestigebanorna: Old Course-Kingsbarns-Carnoustie

Här är områdets prestigebanor som du bör spela.

Text: Svensk Golf • 2019-06-28 Uppdaterad 2020-03-26

St Andrews, Old Course:

Greenfee: 2 375 kr.
Därför bör du spela den: Alla golfbanors moder är ingen omedelbar förälskelse. Förstagångsbesökaren minns tre hål (1, 17, 18) och allt som inträffar däremellan brukar vara irrelevant. Men känslan och pirret i magen att slå ut på Old Course är obetalbart. Är du intresserad av bandesign kommer du att upptäcka en genialisk layout.

Därför bör du spela prestigebanorna: Old Course-Kingsbarns-Carnoustie
Foto: Getty Images
Dyrt? Javisst. Sceniskt? Jajamensan.

Kingsbarns Golf Links:

Greenfee: 3 350 kr.
Därför bör du spela den: Det kostar 186 kronor per hål att spela här. Men om du leker med tanken på vilka du skulle skippa – och dra av motsvarande summa på greenfeen – är det inte lätt. Det här är en underbar modern linksbana, som också är väldigt vacker. Många gillar att den är betydligt spelvänligare än äldre motsvarigheter.

Carnoustie Golf Links:

Greenfee: 2 625 kr.
Därför bör du spela den: 40 minuter norr om St Andrews hittar du en av de tuffaste och absolut bästa banorna som The Open spelas på. Inte speciellt bildskön, ingen direktkontakt med havet – men ändå är varje slag en njutning. Klarar du av att hantera den ikoniska och tuffa avslutningen, där så många stora mäster­skap har avgjorts?Text: Svensk Golf • 2019-06-28
ArtiklarEuropaLinksOld Course St AndrewsSkottlandSt Andrews LinksVeckoresaWeekend
Rulla till toppen