5de3755118518

Bästa after golfen i St Andrews

Den som är törstig efter ronden behöver inte leta särskilt länge efter lämpliga vattenhål. Universitets- och golfstaden St Andrews är välförsedd med pubar och barer och det är förstås tycke och smak som avgör vad som passar. Men det finns framförallt tre ställen som sticker ut från mängden.

Text: Svensk Golf • 2019-06-28 Uppdaterad 2019-12-12

Golf Place

Baren som egentligen bara ligger en rullchip ifrån 18:e greenen på Old Course. Det här har länge varit ett av St Andrews caddies stamhak och massor med berättelser från dagen ute på linksen byter ägare över de bastanta barborden.

Bästa after golfen i St Andrews

The Dunvegan

I korsningen där Golf Place möter North Street finns den mest omtalade baren i St Andrews, The Dunvegan. Här samlas alla – och får ni av olika skäl slut på samtalsämnen runt bordet så kan ni roa er med att leta bekanta ansikten på alla de foton av berömda gäster (primärt golfare) som har sköljt ned sina ronder här.

Kända golfpuben vid St Andrews Old Course såld

The Road Hole Bar

Puristerna tar sin drink på Jigger Inn, det gamla stations­huset bredvid det 17:e hålet. Men den som vill uppleva härliga vyer tar sig in på Old Course Hotel, trycker 4 på hissen och tar sig till Road Hole Bar, som är öppen för besökare även om man inte bor på hotellet. Riktigt läckert!Text: Svensk Golf • 2019-06-28
ArtiklarLinksSkottlandSt Andrews LinksVeckoresaWeekend
Rulla till toppen