5de375564ee0e

5 roliga banor inom 40 minuter från St Andrews

Alla greenfeepriser gäller 18 hål under högsäsong. På vår- och höstkanten är det lätt att fynda.

Text: Svensk Golf • 2019-06-28 Uppdaterad 2020-03-26

Crail Balcomie Links

Greenfee: 1 125 kr
En av världens äldsta golfklubbar, med fantastiskt läge precis intill havet. Här finns två 18-hålsslingor som ofta sägs vara likvärdiga. Men vår åsikt är att Balcomie är den klart vassare av de två som bjuder både på bättre layout och underlag.

Elie Golf Club

Greenfee: 1 060 kr.
Kan golf verkligen vara roligt med en sträckning som bara består av 16 par 4-hål och två par 3-hål? Ja, på den här härliga platsen är det faktiskt så. Ta en titt i ubåtsperiskopet vid första tee för att se om fairway är ledig och påbörja sedan den roliga och äventyrliga resan som har få motsvarigheter.

Panmure Golf Club

Greenfee: 1 300 kr.
Mest känd för att Ben Hogan använde banan som förberedelse inför det enda Open Championship som han spelade (1953) och vann på grannbanan Carnoustie. En rolig och bra links, som möjligen ligger något för högt i pris jämfört med andra upplevelser i samma kategori.

Fairmont, Kittocks Course

Greenfee: 1 190 kr.
Relativt ny anläggning på klipporna utanför St Andrews. Två 18-hålsslingor finns utlagda här och gemensamt för båda är att de är väldigt vackra. Vilken du väljer är en smaksak, men vi föredrar Kittocks framför Torrance eftersom den spelas något snällare.

Ladybank Golf Club:

Greenfee: 940 kr.
Om du tröttnar på havsluften och den ständigt närvarande vinden så kanske en dag kan tillbringas på en inlandsbana. I så fall är Ladybank inte alls något dumt alternativ. Den har använts som kvalbana till The Open Championship vid flera tillfällen, vilket ­berättar en del om nivån.Text: Svensk Golf • 2019-06-28
ArtiklarEuropaSkottlandSt Andrews LinksVeckoresaWeekend
Rulla till toppen