5de375ac745a4

90-åriga golfare på lunch med klubbchefen

Den nyanställde klubbchefen bjöd in tre äldre medlemmar till lunch.

Text: CM Hellsten • 2019-06-27 Uppdaterad 2019-12-12

1 januari 2019 började Patrik Brorsson sitt nya jobb som klubbchef på 36-hålsanläggningen Landskrona GK.
En av dagarna gick han igenom medlemsregistret och noterade att det fanns tre medlemmar som alla var över 90 år och fortfarande aktiva.

• 92-åriga Gudrun Anderberg.

• 91-åriga Solveig Cederholm.

• 90-åriga Berit Persson – mamma till proffset Magnus Persson Atlevi.
– I min värld tänkte jag att det borde vara enkelt att hitta ett ledigt datum med 90-åringar som säkert har mycket fritid. Ack så fel jag hade. På Berit nyss fyllda 90 och Solveig, 91, förstod jag att det spelas golf i varje fall två till tre gånger i veckan och dessa tillfällen missas ogärna. Utöver detta var där givetvis andra aktiviteter inplanerade. Lunchen på en och en halv timme var otroligt rolig och det var inte många sekunder som det var tyst kring bordet, säger Patrik Brorsson.

Sveriges äldsta golfare har fyllt 110 år

Så här summerar klubbchefen intrycken från måltiden:
– Att få sitta ned med och prata med dessa tre damer och höra deras historia inom golfen från tidigt 60 tal gör att man får en ännu större förståelse för hur bra golfen är – och hur mycket den kan betyda för människor runt om i världen. Tillsammans besitter de hela 273 års erfarenhet, rätt häftigt. Förhoppningen är att dessa tre damer kan inspirera till att ännu fler satsar på sin golf även på äldre dar. Vem vet, kanske vi snart har ett nytt D90 lag på Landskrona GK.Text: CM Hellsten • 2019-06-27
ArtiklarLandskrona GKSvenska golfbanor
Rulla till toppen