5de375d599a34

Artiklar

Slarva inte med kortputtarna!

En bättre promenad. Slarva inte med kortputtarna på Bosjökloster.

Svensk Golf • 2019-06-26

PLUS & MINUS:

PLUS: Kvalitet. Välskötta ytor och lång säsong bäddar för en bana i god kondition.

MINUS: Sträckningen. Banans rutt tappar lite i tempo och rytm under vissa delar av ronden.

Slarva inte med kortputtarna!

Bara att närma sig Bosjökloster GK är en upplevelse. En smal väg kantad av en imponerande allé tar oss till golfklubben till vänster. Håller man istället höger kommer man till turistmagneten ­Bosjökloster slott, familjen Bondes slott i Höör, mitt i Skåne.

Klubbhuset är trevligt med kansli och shop integrerat, vilket bidrar till en bra atmosfär. En restaurang som fått ett mat­mässigt lyft lockar numera även icke-golfare till klubben.

“Lätt” eller “a walk in the park” var ofta omdömen om den öppna parkbanan Bosjö­klosters 18 hål för några år sedan. Idag har en rad planterade träd vuxit till sig och blivit tydliga hinder. Där du förr kunde vingla rätt rejält kräver banan nu att du gärna ska slå rakt från tee för att inte tappa slag.

Och apropå tee… Banan beskrevs förr som lång. För några år sedan införde man hekto­meter, bland annat för att komma bort från begreppen “damtee” och “herrtee”.

I samband med vision 50/50-arbetet på klubben kom man fram till att korta ner banan och tillsammans med slopegruppen i Skåne har man gjort vissa förändringar och flyttat fram vissa utslagsplatser för att underlätta spelet.
Resultatet blev att spelet flyter på bättre.

Golfklubbens samarbete med handbollens svenska mästare

Slarva inte med kortputtarna!

Klubben har även släppt upp en del ruffar som inte är i spel. Mindre att klippa och vackrare inramning blev en effekt av det. Inte minst på 13:e, ett trevligt par 4, syns detta.

Banchef Thomas Nilsson är ­passionerad och banan har erkänt bra kvalitet, inte minst på och kring de ofta väl inbunkrade greenerna.

Svårlästa är ett ord som greenerna ofta beskrivs med, då små unduleringar lätt ställer till det. Några klubbmedlemmar vi träffar på konstaterar att det är extra viktigt att vara noggrann vid puttningen på Bosjö­kloster.

Jo, tack. Säg så här, det är lätt att missa enmetersputtar om du snabbt och lite för nonchalant går fram för att knacka i bollen.

Banan är en fortfarane en öppen parkbana – ett omdöme som ibland ses som synonymt med tråkig – men på Bosjökloster känns det positivt.
Det är vackert, promenadvänligt och på hemvägen får man rulla genom den ­imponerande allén igen.

VI MÖTTE: Stellan Ragnar, klubbchef sedan hösten 2015:

”Bosjökloster GK är en klubb i förändring. Som mest var det 1 450 medlemmar, idag har vi 980. Trevlig och välskött anläggning och bana har varit ett signum och är fortfarande en viktig ingrediens på Bosjökloster, men givetvis märks ekonomiskt att det är färre medlemmar. Vi jobbar hårt med olika strategier för att attrahera ungdomar och, förstås, även vuxna.”


Scroll to Top