5de376330e375

Artiklar

En Mulligan på första tee? Nej!

Svensk Golfs panel tycker till om bland annat en Mulligan på första tee.

Text: Svensk Golf • 2019-06-25

Helen Alfredsson: Majorvinnare, åttafaldig Solheim Cup-spelare och utrustad med en av Golf­sveriges vassaste tungor.
Ola Wenström: Sportjournalist och programledare på Viasat. Golfälskare med hcp just under 10.
Ulrika Skoghag: Vd för golfmodeföretaget Daily Sports. Har 36 i hcp. Beskriver sig som en glad och positiv golfare med koll på tempot trots många slag.

En Mulligan på första tee? Nej!
Foto: Getty Images/Viasat/Pressbild
Panelen består av Helen Alfredsson, Ola Wenström och gästen Ulrika Skoghag.

Har du nyttjat friskvårdsbidraget för golf?

Helen: Nej, det har jag inte gjort. Men för att få friskvårdsbidrag måste man ju arbeta och det gör ju inte jag. Så jag får bekosta min golf själv.

Ola: Bidrag är verkligen inte min grej. Jag utgår alltid från att om jag vill något så är det upp till mig och ingen annan. Hoppas däremot att många andra upptäcker och utnyttjar, att det är vägen till fler svenska golfronder. Varje extra sving där ute leder till ett lite mer välmående folk. 

Ulrika: Nej, det har jag inte gjort ännu. Jag har ett gymkort som täcker friskvårdsbidraget, men jag tycker att det är mycket bra att möjligheten finns.

Panelen: Vilken är den mest sanna fördomen om golfare?

Vad är det sämsta rådet du gett till en medspelare?

Helen: Jag ger inga dåliga råd (skratt)! Om jag ger råd är det mer av egoistiska skäl, så att jag slipper leta efter deras bollar… Men det sämsta man kan göra är att försöka ändra någons grepp. Att överhuvudtaget försöka ändra svingen på banan är sällan bra.

Ola: Det är att överhuvudtaget vid något tillfälle ha yppat något. Vill för egen del verkligen inte ha andras synpunkter och påpekanden. Ska då självklart heller inte pladdra om någon annans stans eller sving. 

Ulrika: Jag försöker undvika att ge andra råd på golfbanan. Mitt självförtroende är ofta lite svajigt där så jag ska nog inte ge mig på att försöka coacha andra. Det undviker jag gärna.

Panelen: Golfprylen jag aldrig skulle använda!

Hur är din inställning till en mulligan på första tee?

Helen: Nej! I klubbtävlingarna här på Bay Hill kör de med mulligan, det roliga är att spelarna då skyndar sig att slå den första så att de ska hinna med den andra. Är det inte bättre att försöka slå ett bra slag direkt?

Ola: Definitiv och negativ. Åtminstone när det gäller mig själv. Andra får gärna dela ut andraservar utan att jag bryr mig. För egen del vill jag så långt det går spela spelet som det är tänkt och som bollen ligger. Därmed inte sagt att jag ofta skulle behöva en. 

Ulrika: Jag tar gärna en mulligan på första tee. Jag vill gärna få en andra chans… På Ullna, där jag är medlem, finns det ingen driving range vilket ger desto större anledning.

Panelen: Vilken maträtt ska alltid finnas på golfrestaurangens meny?Text: Svensk Golf • 2019-06-25
Artiklar19:e håletHelen AlfredssonSvenska banor
Scroll to Top