5de3d956146f0

Artiklar

265 tävlingar under midsommar

Under midsommarhelgen arrangeras 265 tävlingar – från Skåne till Norrbotten.

Text: CM Hellsten • 2019-06-19

Bara på midsommarafton avgörs 87 tävlingar. Klockan 08.00 är det dags för Midsommarscramble på Anna Nordqvists hemmabana Torshälla GK utanför Eskilstuna. Klubbens majorvinnare är upptagen med att spela majorn KPMG Womens PGA Championsip på Ryder Cup-anläggningen Hazeltine National i Minnesota.

Två grannklubbar i Sörmland har parallella tävlingar där deltagarna får ha med sig begränsat antal klubbor – tre valfria på Gripsholm och tre plus putter på Fogdö.
Piteå GK, som öppnade sin bana först 6 juni, arrangerar en niohålstävling där sillbuffé ingår i startavgiften.

Lista: Sveriges 50 bästa banor

Många svenskar reser till Dalarna för att fira midsommar. I hockeymetropolen Leksand brukar 10 000 personer samlas för dans kring majstången i Sammilsdalsgropen intill ishallen.

De som tar med sig golfbagen kan vara med i Våra hotels Midsommargolf – en tvåmannascramble som avgörs på Leksands GK under midsommardagen.
Tävlingen har arrangerats varje år sedan 1989 och firar alltså 30-årsjubileum.

Så sänds majorn i midsommar

Tomas Jansson är tävlingssamordnare för midsommarevenemanget på Leksands GK:
– Vi har ett 40-tal lag anmälda men anmälan är öppen fram till och med dagen före midsommar. Ifjol hade vi 54 tvåmannalag med och det finns plats för 72 totalt. Förr om åren hade vi fyrmannalag där de tre bästa scorerna räknades och då var det start från 06.30 till 16.00.  

Söndagen avslutar midsommarhelgen och då spelas hela 129 tävlingar runt om i Golfsverige, bland annat Midsommardansen på landets sydligaste golfbana – Bedinge GK.

Hitta just din midsommartävling här.Text: CM Hellsten • 2019-06-19
ArtiklarBedinge GKGripsholms GKPiteå GKSvenska golfbanorTorshälla GK
Scroll to Top