5de3db4d898e5

”Vi har fått en otrolig respons”

Det finns fyra TaylorMade Performance Lab i Europa. Nu öppnas ett nytt testcenter i Sverige.

Text: CM Hellsten • 2019-06-05 Uppdaterad 2019-12-12

På den svenska nationaldagen får två läsare som vann tävlingen på svenskgolf.se/wp åka till GolfUppsala Söderby Golf och vara med under invigningen TaylorMade Performance Lab.
Det finns fyra liknande testcenter runt om i Europa.
Nu öppnas en ny anläggning i Sverige.
– I de flesta golfstudios används någon typ av bollradar för att göra utprovningen. Här används både det och ett system av höghastighetskameror som skapar en helt tredimensionell bild av golfsvingen som tar utprovningen och möjligheterna att verkligen hitta rätt klubbor till helt nya nivåer, förklarar GolfUppsala Söderby Golf på sin hemsida.

Här är vinnarna av TaylorMade-utrustningen

Jonas Ekström är verkställande direktör på GolfUppsala Söderby Golf.

Vad kommer TaylorMade Performance Lab att betyda för er?
– Vår ambition är att hela tiden försöka utveckla anläggningen och ligga i frontlinjen när det gäller teknisk utrustning och lektioner. Det här är ett fantastiskt sätt för att ta oss till nästa nivå.

Varför tror du att TaylorMade valde just GolfUppsala Söderby Golf?
– Vi har golfgymnasiet hos oss och det här är en suverän möjlighet att hjälpa de spelarna att lära sig mer om svingen och kanske ta sig vidare ut på tourerna. Just vårt engagemang med golfgymnasiet och olika landslag var viktigt eftersom TaylorMade ville hitta en partner som verkligen når ut till såväl elitspelare som ungdomar. Då var vi ett ganska naturligt val. Dessutom har vi under många år jobbat nära TaylorMade och jag personligen har också haft förmånen att vara en av två ambassadörer för TaylorMade i Sverige, säger Jonas Ekström.

Söderby: En riktig tuffing

Efter invigningsceremonin på torsdag öppnar TaylorMade Performance Lab för allmänheten på fredagen.
– Vi har haft ett par evenemang och bjudit in folk där vi har fått en otrolig respons. De senaste dagarna inför öppningen har vi sett ett stort intresse bland medlemmarna och spelare från hela Mellansverige som vill utnyttja den här möjligheten, säger Jonas Ekström.

”Vi har fått en otrolig respons”
Foto: Jonas Ekström
”Vi har fått en otrolig respons”
Foto: Jonas Ekström

Här är TaylorMades nya putter: Spider XText: CM Hellsten • 2019-06-05
ArtiklarSöderby GKSvenska golfbanorTaylorMadeUtrustning
Rulla till toppen