Artiklar

Golfanläggningen räddas – får fortsätta 6 år till

Nu är det klart att verksamheten på Årsta Golf får fortsätta – åtminstone fram till 2025.

CM Hellsten • 2019-06-05

Årsta Golf är en av Stockholms mest centrala golfanläggningar. De senaste 30 åren har Årsta Golf haft 4,2 miljoner besökare och 10 000 av dem har fått sitt gröna kort där.

När Svensk Golf 2012 rankade landets bästa träningsanläggningar hamnade Årsta Golf på femte plats och utsågs till den främsta i Stockholm.
Så här löd redaktionens motivering: 
“Det tar inte många minuter att nå Årsta Golf i bil från Stockholm City. Under de första vårhelgerna är det också i stort sett mangrann uppslutning här bland golfare på den södra sidan av Sveriges huvudstad. Anläggningen, som 25-årsjubilerar i år, har lyfts till en ny nivå sedan tränaren Daniel Bäck tog över ägandet. Rangen har uppgraderats med nya målgreener, som kompletterats med greenbunkrar, och kraftfull strålkastarbelysning. Men framför allt har också översynen av den trixiga korthålsbanan, där wedgarna verkligen får visa vad de går för, bidragit till att stärka helheten ytterligare”.

Sveriges bästa träningsanläggningar

Trots det har Årsta Golfs existens varit hotad när ett nytt bostadskvarter ska uppföras i området.
Nu meddelar dock Söderort Direkt att anläggningen får fortsätta – åtminstone fram till 2025.

– Det vi har fått nu är ett muntligt besked om att vi kan vara kvar där vi är fram till minst år 2025, som planerna ser ut idag. Efter det får vi se vilka alternativ som finns. Vi ska fundera ett varv till på hur stor yta vi behöver och hur den kan disponeras och komma tillbaka med ett förslag till staden. Det känns som att det finns en vilja från staden att lösa situationen, på ett eller annat sätt, säger Gustav Bäck till Söderort Direkt.

Gustav Bäck driver Årsta Golf tillsammans med sin bror Daniel.

Visa det här inlägget på Instagram

Gör oss redo för helgen. Är du redo?

Ett inlägg delat av Årsta Golf (@arstagolf.se)

Scroll to Top