Artiklar

Golftävling för att hedra Ebba

Ebba Åkerlund omkom i terrordådet på Drottninggatan. Nu anordnas en golftävling för att hedra hennes minne.

CM Hellsten • 2019-05-14

Fem personer miste livet i samband med terrordådet på Drottninggatan i Stockholm 7 april 2017.
Ett av offren var 11-åriga Ebba Åkerlund.

Ebbas mamma, Jeanette Åkerlund, driver Insamlingsstiftelsen Ebbas Änglar – till minne av sin dotter.
Ebbas Änglar arrangerade 7 april en minneskonsert i centrala Stockholm där artister som Danny Saucedo och Janne Schaffer deltog.

Söndagen 26 maj anordnas ett golfevenemang till förmån för stiftelsen – Ebbas Änglar Flaggtävling på niohålsbanan Hässelby Golf i nordvästra Stockholm.

Så här säger Ebbas mamma Jeanette Åkerlund till svenskgolf.se/wp:
– Det var Lotta Hager på Hässelby Golf som hörde av sig till Ebbas Änglar och frågade om de fick arrangera en golftävling. Efter en stunds fundering så tackade jag ja. Jag har själv inte spelat golf på mer än 17 år, förutom en niohålsrond som Janne Schaffer drog ut mig på förra sommaren. Det ska bli jättekul och så har jag fått lite blodad tand för golfen igen.

Spelade Ebba golf?
– Nej. Mycket av det jag gör för Ebbas Änglar har på något sätt en anknytning till Ebba. Just golfen har mer koppling till mig, men jag kommer ihåg Ebbas allra första minigolfrunda och hon var arg som ett bi. Det gav sig med tiden och hon tyckte faktiskt att det var väldigt kul att spela minigolf. Så man vet aldrig – kanske hade hon fått upp intresset även för golf i äldre ålder.

Ändamålet med Insamlingsstiftelsen Ebbas Änglar är att dela ut så kallade Änglagåvor till barn i Sverige som saknar ekonomiska förutsättningar att utveckla sin talang och sina ambitioner.
– Stiftelsen vill ge dessa barn framtidshopp och möjlighet att utöva den aktivitet de brinner för. Min förhoppning är att människor bidrar till stiftelsen, i detta fall deltar i tävlingen, för att de vill stödja det viktiga arbete vi utför – och inte enbart för att de har berörts av Ebbas och andras livsöden, säger Jeanette Åkerlund.

Sista anmälningsdag till Ebbas Änglar Flaggtävling är 23 maj och anmälningsavgiften på 100 kronor går till stiftelsen Ebbas Änglar.
– Det vore roligt om det kunde bli ett återkommande evenemang. 

Anmälan till Ebbas Änglar Flaggtävling hittar du här.


Scroll to Top