Artiklar

Välgörenhetsgolf – för hemlösa hundar

Hundstallet hjälper hundar till ett bättre liv. Nu arrangeras en golftävling för att samla in pengar till verksamheten.

CM Hellsten • 2019-05-06

I TV-programmet ”Bagges hemlösa hundar” får tittarna följa med till Hundstallet i Bromma i västra Stockholm där musikproducenten kämpar för att hitta nya hem åt de hundar som är intagna där.
Hundstallet är en ideell verksamhet som tar hand om hundar som saknar hem.

Hunden som hittat 500 golfbollar

11 maj är det Öppet hus där allmänheten får möjligheten att se hur hundarna har det.
Det är ett sätt att samla in pengar till Hundstallet.

I höst arrangeras ett annorlunda evenemang – en golftävling.
– Idén om att arrangera en välgörenhetsgolf väcktes när jag och min sambo adopterade Lillan från Hundstallet för fyra år sedan. Hon är idag 11 år och har levt större delen av sitt liv i misär. Hon var inlåst i ett litet rum med andra hundar över fem år. De fick ingen mänsklig kontakt och fick inte komma ut på promenad, där levde de i kiss och avföring, säger initiativtagaren Patricia Amrén.

Tillsammans med sambon Marcus Edblad (longdrivinggolfaren) står Patricia Amrén och hunden Lillan bakom välgörenhetsgolfen för Hundstallet på Österåkers GK 20 september.
Det handlar om en fyrmannascramble.
– En hund kan få bo på Hundstallet från några veckor till ett år innan den är redo att hitta sitt nya kärleksfulla hem. Det kostar 295 kr/dygn/hund att bo på Hundstallet, en summa som kan göra en skillnad på liv och död. Utan allmänhetens stöd skulle Hundstallets fantastiska personal inte kunna hjälpa hundarna. Vårt mål med golftävlingen är att samla in minst 100 000 kr – vilket är nästan 339 dygn på Hundstallet, säger Patricia Amrén.

Lär hunden spela golf


Scroll to Top