Artiklar

Järntest: Cobra F-Max Superlite

Svensk Golf säger Tre gram lättare klubbhuvud, fem gram lättare skaft och sju gram lättare grepp. Det är 15 sparade gram jämfört med föregående modell. Är det mycket? Ja, väldigt och med bantningen lovar Cobra mer fart och längd för de med långsammare svinghastigheter. Samtidigt har nya F-Max högre loft för bättre flykt. Panelsnacket HCP …

Järntest: Cobra F-Max Superlite Read More »

Svensk Golf • 2019-05-01
Järntest: Cobra F-Max Superlite
Svensk Golf säger

Tre gram lättare klubbhuvud, fem gram lättare skaft och sju gram lättare grepp. Det är 15 sparade gram jämfört med föregående modell. Är det mycket? Ja, väldigt och med bantningen lovar Cobra mer fart och längd för de med långsammare svinghastigheter. Samtidigt har nya F-Max högre loft för bättre flykt.

Panelsnacket

HCP 5–10 ”Jag är inte målgruppen men de här skulle jag sätta i bagen om jag hamnar i en formsvacka. Underbara i träffen och gott om hjälp med höjd och längd.”

HCP 15–18 ”Extremt lättslagna klubbor. Behövde inte ta i alls för att få fart i bollen. Känns som en klubba för mig faktiskt.”

För vem?

F-Max Superlite får goda omdömen av många i panelen, även de med lägst handicap upplever att Cobra fått till en mjuk träffkänsla som inte alltid är normen i lättspelade järnklubbor med tunna träffytor. Men när även kontroll vägs in står det klart att F-Max Superlite passar bäst för de med högre handicap, från 54 ner till runt 18 är ett bra riktmärke.

SVÅRIGHETSGRAD Lätt.

Järntest: Cobra F-Max Superlite

Scroll to Top