Artiklar

Järntest: Callaway Big Bertha 19

Svensk Golf Säger Big Bertha-järnen är tillbaka i samma anda men uppdaterad kostym. Callaways mest lättspelade järn i gråsvart Smoke-finish har ett litet större klubbhuvud än föregångaren och ska vara ännu mer förlåtande. En volframvikt inkapslad i ett uretaninlägg sänker tyngdpunkten och dämpar oönskade vibrationer. Panelsnacket HCP 15–18 ”Bäst för mig bland alla lättspelade järnklubbor …

Järntest: Callaway Big Bertha 19 Read More »

Svensk Golf • 2019-05-01
Järntest: Callaway Big Bertha 19
Svensk Golf Säger

Big Bertha-järnen är tillbaka i samma anda men uppdaterad kostym. Callaways mest lättspelade järn i gråsvart Smoke-finish har ett litet större klubbhuvud än föregångaren och ska vara ännu mer förlåtande. En volframvikt inkapslad i ett uretaninlägg sänker tyngdpunkten och dämpar oönskade vibrationer.

Panelsnacket

HCP 15–18 ”Bäst för mig bland alla lättspelade järnklubbor i testet. Jag slår snudd på lika långt när jag duffar och toppar som när jag träffar bra. Snygg är den också.”

HCP 10–15 ”De långa järnen är perfekta för mig och räddar upp min sviktande bollträff. Saknar dock kontroll i de korta järnen.”

För vem?

De stora klubbhuvudena tilltalar de i panelen med lägre svinghastigheter som vill ha hjälp med längd och höjd i slagen. Big Bertha 19 passar för nybörjare och en bit ner på handicapskalan, men i takt med att bollträffen blir mer konsekvent finns andra modeller som ger bättre kontroll.

SVÅRIGHETSGRAD Lätt.

Järntest: Callaway Big Bertha 19

Scroll to Top