5de3e2db4c508

Artiklar

Årets golfklubb i Sverige 2019 har utsetts

Lagom till säsongsstart har Föreningen Golfjournalisterna har utsett Årets golfklubb.

Text: CM Hellsten • 2019-04-11

1978 började Föreningen Golfjournalisterna utse Årets golfklubb i Sverige och den allra första utmärkelsen gick till Helsingborgsklubben Vasatorp.
Nu 41 år senare är det en granne som uppmärksammas.

Så får du en härlig golfhelg i Helsingborg!

27-hålsanläggningen Allerum GK, som ligger 1,5 mil norr om Vasatorp, får priset med följande motivering:

Allerum GK är en klubb och en anläggning som fungerar i stor harmoni med platsen där den ligger och med människorna som bor där.
Från det enskilda spontana initiativ som innebar att en lokal lantbrukare tillfälligt fick klippa ruffarna den heta och torra sommaren 2018 för att därmed få mat till sina djur – till diverse lokala projekt där klubben samarbetar med byalaget, skolan, kyrkan och idrottsföreningen.

Allerum GK har varit en aktiv pionjärklubb inom SGF:s jämställdhetsprojekt Vision 50/50, inte minst genom sin kvinnliga ordförande Alison Dieden.
2018 arrangerade man framgångsrikt en LETAS-tävling (nivån under damernas Europatour). 2019 har den uppgraderats till ”PGA-championship” och målsättningen är att bli den tävling på svenska damtouren med högst prispengar.

18-hålsbanan har även använts vid flera kval till Nordic League för herrar. Banan kan sättas upp med tuffa flaggplaceringar men är anpassad för alla typer av golfare genom sex tees från 48 till 63.
Dessutom finns Parkbanan, nio hål Pay & Play med tee 45 och 52 och med par 36, samt en Äventyrsbana med sex hål för knattar.

Den stora ”Ladan” har genomgått en imponerande omvandling och blivit ett modernt och funktionellt klubbhus.
Restaurangen på andra våningen sticker ut med sin generösa takhöjd på dryga fem meter.
Med sitt stora lokala nätverk, med 1 400 medlemmar varav 95 procent finns i närområdet och med 27 + 6 golfhål som passar såväl elit som nybörjare lever klubben och anläggningen väl upp till sin stolta devis: Rum för alla – Allerum!Text: CM Hellsten • 2019-04-11
ArtiklarAllerums GKSvenska golfbanor
Scroll to Top