5de3f08cc7452

Halmstad Golfarena bygger träningshall

Halmstad Golfarena utvecklar sin anläggning.

Text: CM Hellsten • 2018-12-21 Uppdaterad 2019-12-12

Det var 2011 som Halmstad Golfarena öppnade och när Svensk Golf ett år senare listade landets fem bästa träningsanläggningar hamnade nykomlingen på första plats.
2016 hade fick golfarenan sällskap av ytterligare en sport när Sveriges sydligaste konstsnöspår uppfördes.
Nu händer det saker igen.

Golfanläggningen har Sveriges sydligaste konstsnöspår

Halmstad Golfarena vill ta ytterligare ett steg mot att bli en komplett anläggning för alla som vill förbättra sitt golfspel – året runt.
– Vi har sett hur vår anläggning växer och i allt större utsträckning nyttjas av golfare som vill utöva sin idrott alla 365 dagar på året. I somras tog vi därför ett beslut att investera ytterligare för att möta behovet, men även för att förbättra och ha en fortsatt tätposition bland framåtsträvande golfanläggningar, säger vd Martin Siljegård i ett pressmeddelande.

Sveriges bästa träningsanläggningar

Drivingrangen får nytterligare 15 utslagsplatser och så uppförs en träningshall som kommer att bli drygt 400 kvadratmeter stor.
Byggnationen har pågått sedan i somras.
– Hallen kommer huvudsakligen att bestå av en stor undulerad puttinggreen. På hela puttytan läggs konstgräs av högsta kvalitet och runt den ett konstgräs som är mer av fairwaykvalitet och som tillåter olika typer av närspelsslag.

Träningshallen beräknas stå klar framåt våren 2019.
– Just nu har vi mer än 80 golfare som går vinterkurser hos oss, så behovet av fler utslagsplatser är högst påtagligt, säger Martin Siljegård. Med träningshallen kommer våra kurser vintertid att bli ännu bättre och jag har svårt att se något motsvarande i Sverige inom överskådlig framtid. Halmstad är Sveriges golfhuvudstad och kommer att fortsätta vara det även i framtiden, det här är ytterligare en del av vårt bidrag, säger Martin Siljegård.Text: CM Hellsten • 2018-12-21
ArtiklarHalmstad GolfarenaSvenska golfbanor
Rulla till toppen