5de3f2a3dbc58

Golfklubben i fredssamtalens centrum

Fredssamtalen om kriget i Jemen hålls vid Johannesbergs slott som ligger granne med en 27-hålsanläggning.

Text: CM Hellsten • 2018-12-06 Uppdaterad 2019-12-12

Fredagen 26 oktober stängdes 18-hålsbanan för säsongen, 15 november var det dags att bomma igen drivingrangen och två dagar senare arrangerades höstmötet.

Normalt skulle det, den här tiden på året, vara lugnt och stilla på Johannesberg Golf utanför Rimbo i Uppland – förutom några enstaka spelare ute på niohålsslingan som är öppen även vintertid.

Men plötsligt har Johannesberg hamnat i hela världens fokus. FN har kallat till fredssamtal för att försöka få ett stopp på det blodiga kriget i Jemen.

Mötet äger rum på Johannesbergs slott som ligger utanför Rimbo i Roslagen, knappt tre mil nordost om Arlanda flygplats.

Ett skickligt brittiskt hantverk mitt i Uppland

Granne med slottet ligger 27-hålsanläggningen Johannesberg Golf.
– Rimbo är på kartan nu. Slottet är ju ett perfekt ställe att ha en sådan här konferens på och det är jätteroligt att golfklubben kan få hänga med på ett hörn och hjälpa till. Men det viktiga är ju att parterna kommer fram till något, säger Björn Frånlund, som är verksamhetsansvarig, till svenskgolf.se/wp.

Hur bidrar golfklubben under fredsmötet?
– Klubbhuset fungerar som presscenter och så hyr vi ut lite andra lokaler. Niohålsbanan är de facto fortfarande öppen, men just i dag när FN-mötet dragit igång är det knappast någon idé att försöka gå ut och spela.Text: CM Hellsten • 2018-12-06
ArtiklarJohannesberg GolfSvenska golfbanor
Rulla till toppen