5de3f427e98a3

Artiklar

”Alla stora arkitekter har designat golfbanor i Marocko”

I Marocko finns 41 golfklubbar. Banorna i landet har designats av de riktigt stora arkitekterna.

Text: CM Hellsten • 2018-12-03 Uppdaterad 2019-12-12

Golf Plaisirs Johan Kullenberg och Anders Pettersson är duon bakom Golfresepodden där varje avsnitt fokuserar på en unik destination.
Lyssnarna får inte bara reda på vilka banor som gäller på det aktuella resmålet utan också tips på vad som måste upplevas utanför fairways och greener.

Golfresepodden har varit i Rom och tycker till om den framtida Ryder Cup-banan Marco Simone Golf & Country Club.

Håller Marco Simone G&CC måttet för Ryder Cup 2022?

I avsnittet om Teneriffa får du höra berättelsen om Golf Plaisirs reseledare vars 59-rond förvandlades till 61 slag – på grund av en Mulligan på första tee.

När Golfresepodden flyger i väg till Marocko gästas poddstudion av Mattias Damberg – den före detta Europatourspelaren som blev försäljningschef på Golf Plaisir.
2001 spelade Mattias Damberg ET-tävling i just Marocko.

59-ronden blev 61:a – på grund av en Mulligan

Landet i norra Afrika har 41 golfklubbar, 13 av dem är koncentrerade kring Marrakesch, åtta finns i Agadir, fem i Casablancaområdet och resterande banor är utspridda runt om i landet.
– Det som skiljer Marocko från många andra länder, som man kanske inte ser som klassiska golfnationer, är att de har förvånansvärt bra designers. Det finns många Gary Player-banor, Jack Nicklaus och Robert Trent Jones. Alla stora banarkitekter har designat banor i Marocko. Det är rätt intressant, berättar Johan Kullenberg i avsnittet om Marocko.

Det blir även prat om marockanskt Riad-boende, prutningserfarenheter, kungliga caddies, en norrman som klättrar i berg och som vanligt en hel del golfnörderi.

Lyssna på Golfresepodden här:

"Mer golf i Dubai – men Abu Dhabi har bästa banan"


Text: CM Hellsten • 2018-12-03
ArtiklarBanor & resorMarockoVeckoresa
Scroll to Top