5de3f3da322e3

Artiklar

”Folk som kommer på besök blir häpna av vad de ser”

I augusti 2019 är det dags för invigning av nya Österåkers GK.

Text: CM Hellsten • 2018-11-27 Uppdaterad 2019-12-12

Det är mycket som händer på Österåkers Golfklubb i Åkersberga norr om Stockholm. I april öppnade den nya drivingrangen som har ett vattenhinder och greenen intill dammen har träpalissader.
Rangen ligger alldeles intill parkeringen och klubbhuset.

Vattenhinder på nya rangen

Under våren blev det även klart att Österåkers GK får en ny infart från motorvägen så att golfarna slipper köra bakom ett varuintag på väg till banan.
Det ska vara klart första halvåret 2019.

Det var i juli 2015 som Österåkers GK berättade om sin stora renovering där investeringskostnaden ligger på 65 miljoner kronor.

"Nu slipper golfarna köra bakom ett varuintag"

Uppdraget att se över 45-hålsanläggningen gick till banarkitekten Christian Lundin och stjärnspelaren Henrik Stenson.
12 december 2016 startade renoveringsarbetet med slingan Österled och majorvinnarens allra första banprojekt kommer att invigas i augusti nästa år.
– Det har varit en fantastisk höst för en ombyggnation och status just nu är att hela 18-hålsbanan är sådd och grön. Sedan finns det kringområden som fortfarande ska fixas till och skapas. Folk som kommer på besök blir häpna av vad de ser, säger Österåkers vd Andreas Ljunggren till svenskgolf.se/wp.

Vad är dina intryck när du åker omkring ute på den nya banan?
– Jag är sjukt imponerad av Christian och Henrik och hur de har skapat det här landskapet och på sättet hur de har hanterat den stora massan – två miljoner ton har flyttats, det kommer in 70 000 lastbilar med 600 000 kubikmeter material.

Fas 2 i Österåkers renoveringsprojekt startar preliminärt år 2020 då Västerled byggs om.Text: CM Hellsten • 2018-11-27
ArtiklarÖsteråkers GKSvenska golfbanor
Scroll to Top