5de3f44e7dd46

Artiklar

Klassiska Skåneklubben fortsätter sin renovering

Den fjärde etappen i Rya Golfklubbs renovering är i full gång. Till våren ska medlemmarna kunna spela tre helt nyrenoverade golfhål.

Text: Jesper Johansson • 2018-11-21

1937 byggdes Rya Golfklubb. Banan, som är belägen utanför Helsingborg, har under de senaste åren gjort flera renoveringar på golfbanan och nu har den fjärde fasen i renoveringen inletts. 

I september började arbetet med renovering av hål 12, 13 och 14. Planen är att hålen och banan ska öppna som vanligt under våren 2019.

Så rankas banorna i distrikten

Tidigare har klubben genomfört förbättringar på hål 1, 3, 4, 8, 9, 10, 15, 17 och 18. Ritningarna för omgörningen har tagits fram tillsammans med banarkitekten Johan Benestam.
“Ledorden i Masterplanen är “Förfina och Förbättra”. Det handlar således inte om att förändra Ryas klassiska golfbana utan förstärka bland annat seaside-känslan, strategin och spelglädjen samt förbättra säkerheten, spelytor och hindrens  placering. Feedbacken på de saker vi har gjort de tre senaste åren har varit mycket positiv. ‘Fortfarande gamla Rya-känslan, roligare, mer karaktär, man får tänka till’ är vanliga kommentarer från både medlemmar och gäster, skriver klubbchefen Ulf Jerlebo i ett pressmeddelande.

Så får du en härlig golfhelg i Helsingborg!

Klassiska Skåneklubben fortsätter sin renovering
Flera bunkrar görs om på hål 13 och en ny läggs till – mitt i fairway. Foto: Johan Benestam

Hål 13, som är en av de tre hål som just nu byggs om, kommer att genomgå en hel del förändringar. Hålet är visserligen fortfarande ett par 4 men med ett nytt greenområde ska vätan inte vara ett lika stort problem vid mycket regn.

Även från tee kommer hålet att byggas om. En bunker sätts i mitten av fairway för att ge spelaren mer brydderier. Dessutom ska långtslående få en mindre landningsyta.
” Tee 48 (motsvarande röd tee) har flyttats längre fram då det var onödigt långt innan, landningsområdet har gjorts bredare men också tuffare för långtslående spelare. Helt plötsligt får man tänka till hur man vill spela hålet redan från tee eftersom det kommer att finnas alternativa spellinjer”, skriver klubben i pressmeddelandet.

Utsikter i särklassText: Jesper Johansson • 2018-11-21
ArtiklarNyheterRya GKSvenska golfbanor
Scroll to Top