5de3f5a0ace3b

Artiklar

Gävle GK firar 70 år med boksläpp

Gävle Golfklubb fyller 70 år och släpper en bok om jubiléet.

Text: CM Hellsten • 2018-11-13

Det var 1949 som Gävle GK grundades och klubben som idag har 45 hål är synonym med familjen Hedblom – från Olle som länge var klubbens tränare till barnbarnet Kasper som jobbar som pro.
Olles barn Peter och Marlene blev båda vinnare på Europatourerna.

En ny Hedblom ger dig en Superstart 2019

Familjen Hedblom finns förstås med i den bok som Gävle GK nu släpper inför sitt 70 årsjubileum och som skildrar klubbens historia.
– Det finns många anekdoter att lyfta fram, förutom Hedbloms: Historien om Avans tillkomst från soptipp till golfbana. 35 golftränare runt i världen som kommer från Gävle. En historia som berör är den om Wille Löfqvist som gick bort under arbetet med boken och så Gevalia Open som var starten på Swedish Golftour på 80-talet, säger klubbchefen Peter Stenberg till svenskgolf.se/wp.

Peter Hedblom om Löfqvist: ”Han var en otrolig glädjespridare”

Peter Stenberg har ingått i redaktionen bakom boken tillsammans med Tord Westlund, Hans Ström, Kenneth Bognesand och redaktören Sidney Jämthagen. Wille Löfqvist deltog också i arbetet fram till sin bortgång.

Officiellt boksläpp arrangeras på Gävle GK lördagen 1 december då Peter Hedblom finns på plats för signering.Text: CM Hellsten • 2018-11-13
ArtiklarGävle GKSvenska golfbanor
Scroll to Top