5de3f7c9c1966

Artiklar

Fulke renoverade hemmabanan: ”Lite nervöst”

Pierre Fulke har renoverat sin hemmabana Eksjö GK.

Text: CM Hellsten • 2018-10-23

Golf Digest har rankat Nordens 100 bästa banor. På topp-10 finns sex svenska anläggningar med och på två av dem har Pierre Fulke och Adam Mednickson varit med och lyft layouten:
• Visby GK 18-hålsbanan på tredjeplats.
• Kristianstads GK, Åhus Östra på plats åtta.
senaste avsnittet av Svensk Golf Podcast kan du höra hur rankingen gått till och vad som egentligen är en bra golfbana.

Svensk Golf Podcast: Vad är en bra golfbana?

Nu har Pierre Fulke genomfört ytterligare ett renoveringsobjekt – den här gången handlar det om hemmabanan Eksjö GK i Småland. Adam Mednickson var också involverad i projektet.
Arbetet påbörjades 15 oktober och genomfördes på fem arbetsdagar.
– Vi har gjort två greenområden och sex greenbunkrar. Banans bunkrar behöver renoveras, och få in ny bra sand och dränering och framför allt få till bottnarna. Många bunkrar lutar åt fel håll, de lutar mot spelet och under årens lopp har det byggts upp en extra stor kulle mellan bunker och green, och det har varit nästan omöjligt för en nybörjare att ta sig ur vissa bunkrar i rätt riktning. Det ska torvas runt omkring och bunkrarna ska fyllas med sand framöver. Bunkrarna öppnar inte mer i år, men hålen är dock öppna, säger Pierre Fulke till svenskgolf.se/wp.

Fulke renoverade hemmabanan: ”Lite nervöst”
Foto: Pierre Fulke via Facebook

Eksjö GK var spelklar 1975 och ambitionen är att restaurera bunkrarna till arkitekten Anders Amilovs ursprungliga tankar.
– Designen förstärker jag med något mer dramatiska linjer och resultatet kan liknas vid bunkrarna på många av de klassiska banorna runt London, skriver Pierre Fulke i ett Facebookinlägg. 

Hur var det att jobba på hemmabanan?
– Det var faktiskt lite nervöst… Av två anledningar. Det ska alltid kännas lite när man sätter igång ett stort projekt och det blir extra pirrigt när man börjar gräva på sin egen bana där man spelat golf i 37 år sedan 10-årsåldern. Dessutom var det jag själv som körde grävmaskinen – och det var första gången som jag gjorde det.

Vad tycker du om resultatet?
– Det gick bra och jag är supernöjd med hur det blev. Jag hoppas att Eksjös medlemmar är det också.

Var det här en punktinsats eller en del av ett större renoveringsarbete?
– Tanken är att medlemmarna ska utvärdera bunkrarna under nästa säsong. Om det faller väl ut och de gillar vad de ser så kan det bli aktuellt att göra om alla bunkrar under en tvåårsperiod.

Doldis som överraskar


Text: CM Hellsten • 2018-10-23
ArtiklarEksjö GKPierre FulkeSvenska golfbanor
Scroll to Top