5de4000e15065

Artiklar

”Många kvinnor saknar det klassiska och stilrena modet i golfen”

Erika Flinkman vill påverka golfmodet. Och bestämde sig för att börja producera golfklänningar.

Text: CM Hellsten • 2018-08-21 Uppdaterad 2019-12-12

28-åriga Erika Flinkman har spelat golf sedan 2015 och hemmabanan är Bro Hof Slott Golf Club i Upplands-Bro utanför Stockholm.
Under åren på golfbanorna har 14,9-handicapparen letat efter golfkläder som inte är av den typiska sportiga looken.
Hon funderade på att sy upp golfklänningar för eget bruk, men bestämde sig till slut för att starta ett eget företag – Freja stockholm – och tillverka golfklänningar.
– Nischen är helt olik än vad som finns på marknaden. Att få utmana golfmodet och ta den till en helt ny nivå är något som känns otroligt spännande och roligt. Jag tror att många kvinnor saknar det klassiska och stilrena modet i golfen.

Modespecial: Klä dig rätt på golfbanan!

Vad tycker du generellt om damernas golfmode?
– Det finns mycket fint ute och det passar säkerligen många men jag ser inte de klassiska, stilrena och smickrande plaggen i utbudet som framhäver kvinnligheten på ett lyxigt sätt . Vill man inte känna sig sportig så finns det inte mycket valmöjligheter kvar. 

Ny golfhoodie från FootJoy

Var hittar du inspirationen till golfklänningarna?
– Min väninna Dani Holmqvist är den som inspirerar mig inom golfen och vi delar intresset för mode och väskor och hon har alltid peppat mig att våga gå efter mina drömmar. Och det finns ju ingen som jagar drömmar som hon gör.

I höst släpps den första kollektionen på www.frejastockholm.com
Text: CM Hellsten • 2018-08-21
ArtiklarGolfkläderGreen Queens
Scroll to Top