5de402ef7bab8

Artiklar

Hunden som hittat 500 golfbollar

Labradoren Tessa har en talang för att hitta golfbollar och drar in fina pengar till hushållet.

Text: CM Hellsten • 2018-08-01

Ishockeylegendaren Peter “Foppa” Forsberg investerade en del av sin förmögenhet med att bygga en golfbana söder om födelsestaden Örnsköldsvik.
Granne med Veckefjärdens GC finns ett sommarstugeområde. Där bor Britt-Marie Sjödin-Lång med hunden Tessa, som är 4,5 år.

Hunden – golfarens bästa vän

Britt-Marie Sjödin-Lång spelar inte golf själv, men brukar ta morgonrundan med hunden längs golfbanan och även en kortare sväng på kvällen.
Under promenaderna har Britt-Marie uppmärksammat sin hund på de bortslagna golfbollar som de passerat.
– Jag har sagt till Tessa: “kolla en golfboll!”. Då har hon snusat på den och fått en godisbit. Det var förra sommaren Tessa började leta golfbollar på eget bevåg, men då blev det inte så många promenader på golfbanan, säger Britt-Marie Sjödin-Lång till svenskgolf.se/wp.

Hunden spelar huvudrollen i PGA Tour-tävlingen

Labradoren Tessa har den här sommaren visat sin stora talang för att hitta bortslagna golfbollar.
– Så här långt har hon hittat 500 bollar. Jag är väldigt imponerad av henne. Hon hittar bollar som är täckta av gräs och en del till och med nere i marken. Hon försvinner in bland buskar och högt gräs och kommer ut med en boll i munnen och släpper ner den framför mina fötter. Det brukar bli tio upphittade bollar varje gång vi går längs golfbanan. Det kan vara ett tips till golfspelande hundägare att lära hunden att leta bollar…

Vad gör ni med alla golfbollar?
– Vi får 4 kronor styck för bollarna när vi säljer på en Facebooksida. I går blev det 800 kronor… På det här sättet förenar vi nytta med nöje och gör samtidigt en miljögärning.
Text: CM Hellsten • 2018-08-01
Artiklar19:e håletSvenska golfbanorVeckefjärdens GC
Scroll to Top