Artiklar

Stenhårt i lag-SM: Delad ledning för både damer och herrar

Ringenäs kom ikapp Hills damer inför sista dagen. Och Upsala blev omkörda bland herrarna.

Michael Åhman • 2018-07-20

Efter fredagens spel delar 2017 års Lag-SM-segrare Vasatorp ledningen i herrtävlingen med AIK på 818 slag (-42).

Vasatorps Robin Peterssons och Christoffer Pålssons fyrboll på fredagseftermiddagen på Masters-banan kommer sent att glömmas: Tre eagles, sju birdies och åtta par gav 60 slag (-13).

– Det stämde bra i dag. Utmaningen är att fortsätta och kämpa för att göra ännu fler birdies när det går bra, säger Christoffer Pålsson.

– Vi känner oss trygga i den här situationen eftersom vi har varit i den förut, men vi behöver ha lite tur också med puttar som snurrar i om vi ska klara av att ta SM-guld, säger Robin Petersson.

Karlstad smyger med i täten och ligger trea på 828 slag (-32). Värmlänningarna nämndes flitigt i förhandssnacket och har bland andra Europatourmeriterade Michael Jonzon och Christian Nilsson i laget.

Gävle vägrar släppa greppet om täten och är fyra på 831 slag (-29) och ledaren inför dagens runda, Upsala, ramlade ner till femte plats, ett slag efter Gävle, 832 (-28).

I damernas tävling delar Ringenäs ledningen med storfavoriten Hills med 865 slag (-3).

Göteborgskorna ledde efter första dagen med nio slag och efter andra med fem, men en stekhet Emma Svensson i Ringenäs – en 70-runda (-3) under torsdagen på Masters Course, torsdagens bästa, följdes upp med en 67-runda (-4) under fredagen på Donald Steel Course i foursome med flicklandslagsspelaren Ingrid Lindblad.

Julia Engström och Josephine Janson rivstartade i fyrbollen på eftermiddagen – fyra birdies på de sex första hålen – angav tonen och tände det andra fyrbollsparet Svensson/Lindblad. Till slut blev det 70 slag (-1) för Svensson/Lindblad och 65 slag (-6) för Engström/Jansson.

– Vi spelade stabilt, satte bollen i spel, gav oss själva många birdiechanser och satte många birdieputtar, förklarar Julia Engström och spelpartnern Josephine Janson fyllde i vad som krävs för att det ska bli SM-guld till Halland och staden Halmstad:

– Vi måste gå ut och spela riktigt bra golf, och fokusera på vårt spel. Det är många bra spelare som är med därute.

Trea inför sista dagens singlar är AIK, 877 slag (+9) och fyra Ljunghusen på 885 (+17)

Lag-SM avslutas på lördagen med fyra singlar per lag, där alla singlar räknas. Mycket kan alltså fortfarande hända, speciellt om vinden bestämmer sig för att friska i från Öresund.

Stenhårt i lag-SM: Delad ledning för både damer och herrar
Lynn Carlsson slår ut i foursome under tredje dagen av lag-SM på Barsebäck som hon spelade i par med Josephine Janson. Hennes lag, Ringenäs, har gått ikapp Hills inför sista dagen. // Foto: Svenska Golfförbundet

Lag-SM dag 2: Storfavoriterna fick problem i vinden


Anna slog till med albatross i lag-SM!

Scroll to Top