Artiklar

USA nästa för vinnarna i Stenson Sunesson Junior Challenge

Tre svenskar och en norrman toppade när Henrik Stensons och Fanny Sunessons internationella juniortävling avgjordes på Barsebäck G&CC. I mars 2019 bär det iväg till Orlando för kvartetten.

Michael Åhman • 2018-07-10

156 spelare – 60 flickor och 96 pojkar – mellan 13 och 21 år från hela Norden fick plats när 54-hålstävlingen spelades 4-6 juli på Barsebäck.

– Det är häftigt att vi lyckades utveckla tävlingen till att innefatta spelare från hela Norden, säger Henrik Stenson.

Fanny Sunesson är inte bara värd för tävlingen, hon ansvarade dessutom för golfbanans set-up.

– Jag älskar att sätta upp tävling. Här försöker vi skapa en så proffsig tävling som möjligt och jag vill att flaggplaceringarna ska vara så likt de högsta tourerna, utmanande men inte för svåra med en möjlighet till birdies och eagles, säger Fanny Sunesson.

Den nyblivna svenska mästarinnan Ester Fägersten, Hills GK, fortsatte visa toppform när hon tog sin fjärde seger för året i klassen 13-16 år. Och hennes klubbkamrat Andrea Grimberg Lignell segrade i den äldre flickklassen. Klubben visar än en gång fantastiska framgångar bland tjejerna.

– Jag är inte van att vinna men det har känts bra den här säsongen och nu är det bara så kul med tredje segern i år, säger Ester.

Segrarna i respektive klass har nu kvalificerat sig till Nick Faldos internationella juniortävling Major Champions Invitational som spelas i Orlando i mars 2019.

Tävlingen är en del i Henrik Stensons arbete med Henrik Stenson Foundation som han startat tillsammans med sin fru Emma för att hjälpa barn och ungdomar att nå sina drömmar och utvecklas genom idrott.

Segrarna i Stenson Sunesson Junior Challenge på Barsebäck G&CC

Flickor 13-16 år: Ester Fägersten, Hills Golfklubb, 75+75+73 (+4)
Flickor 17-21 år: Andrea Grimberg Lignell, Hills Golfklubb, 73+73+78 (+5)
Pojkar 13-16 år: Rasmus Jonasson, Albatross Golfklubb, 69+77+75 (+2)
Pojkar 17-21 år: Herman Wibe Sekne, Oslo Golfklubb, 71+71+74 (-1)

USA nästa för vinnarna i Stenson Sunesson Junior Challenge
Vänsterspelande Andrea Grimberg Lignell spelade hem äldre tjejklassen och resan till USA.

Stenson Sunesson Junior Challenge blir dubbelt så stor

Scroll to Top