5de40638b1e2b

Artiklar

Från grönt kort till 5,1 i handicap – på elva månader

I september tog Felix Rönnberg Harnesk grönt kort. Elva månader senare har han gjort en hole-in-one, sänkt sin handicap rejält och ett bästa resultat på 73 slag.

Text: Jesper Johansson • 2018-07-06

I december rapporterade svenskgolf.se/wp om två talangfulla golfare som började spela golf i september och fyra månader senare hade sänkt sin gemensamma handicap med 81, 9.

Talangernas magiska höst – total sänkning på 81,9

Nu är det juli och vi tog kontakt med en av dem, Felix Rönnberg Harnesk, för att se hur starten av 2018 varit. Och den har varit alldeles strålande.
– Jag slutade förra säsongen på 12 i handicap. Nu har jag 5,1, säger Rönnberg Harnesk som alltså bara spelat golf i elva månader.
– Jag spelade varje dag hela vintern i Ullnas tält och övade på svingteknik och experimenterade mycket, vilket jag fortfarande gör.

Det har gått så fort för Felix Rönnberg Harnesk att poängbogey inte längre är spelformen han har som fokus. Istället räknar han slag.
– Min bästa runda är 73 slag hittills. Men det känns som att den bästa egentligen var när jag gick runt på 75 slag, tre över par, med sex treputtar.

Tävlar du något?
– Ja, jag har börjat tävla lite och i de senaste två har jag slutat tvåa och vunnit. 

Felix Rönnberg Harnesk meddelar också att han flera gånger under året lyckats gå under par på nio hål och så lägger han till.
– Just det, jag gjorde en hole-in-one också på Åkersbergas fjärde hål.

Att han lyckats med det kan knappast någon förvånas över.Text: Jesper Johansson • 2018-07-06
Artiklar
Scroll to Top