5de4073fe958d

6 spännande bollnyheter

Här är sex spännande bollnyheter som sätter färg på ditt spel.

Text: Svensk Golf • 2018-06-27 Uppdaterad 2019-12-12

Det ryktas om att regelorganen R&A och USGA ska hejda golfbollens framfart och införa restriktioner för hur långt den får flyga. Men än så länge fortsätter innovationstakten på bollsidan att vara hög. Förutom nya modeller finns dessutom numera gott om olika färger att välja bland nästa gång du ska köpa ett nytt bolldussin.

6 spännande bollnyheter

En mjukare kompis

Taylormade Project (s).
Pris: 270 kr/dussin.
S står för soft och Project (s) är mycket riktigt en mjukare boll än förlagan Project (a). Ett mjukare och något billigare skal än i (a) ihop med en dubbelkärna med låg kompression ger mindre spinn i det långa spelet och mjukare känsla i närspelet.
Finns i matt finish i färgerna vit, gul och orange.

 

 

6 spännande bollnyheter

För finsmakaren

Titleist AVX.
Pris: 550 kr/dussin.
Titleists senaste premiumboll AVX har varit en riktig snackis. Prisnivån är densamma som tro­tjänarna Pro V1 och Pro V1x, men jämfört med dem är AVX mjukare och ger lägre flykt och spinn med de långa klubborna.

 

 

6 spännande bollnyheter

För lugna svingar

Srixon ad333 Tour-3.
Pris: 400 kr/dussin.
Tredje generationen AD333 lovar bara treor i scorekortet…
Nej, såklart inte. Men det finns många önskvärda egenskaper i den nya bollen. Den är mjukare och har lägre kompression än föregångaren och är framtagen särskilt för spelare som vill ha egenskaperna i en tourboll men inte har tillräckligt hög svinghastiget.

6 spännande bollnyheter

Innovativ

Callaway Chrome Soft/X.
Pris: 430 kr/dussin.
Chrome Soft sticker ut hakan visuellt med en tvåfärgad variant som kan tilltala många fotbollsfans. Men det är faktiskt insidan som räknas. Där finns numera i årets Chrome Soft ett tunt lager grafen, ett material som är 200 gånger starkare än stål och samtidigt extremt flexibelt. Poängen är mer längd, utan att försaka känsla.

6 spännande bollnyheter

Tiger Woods val

Bridgestone Tour B
Pris: 500 kr/dussin.
Bridgestones långvariga B330-serie har nu ersatts av Tour B, som finns i fyra olika modeller – X, XS, RX och RXS. Tiger Woods spelar med XS men vilken som passar dig beror på din svinghastighet. Är den lika snabb som Woods?

6 spännande bollnyheter

Färgglada val

Wilson DX2 Optix
Pris: 280 kr/dussin.
Vill du sticka ut på banan i sommar kommer de här bollarna att falla dig i smaken. DX2 Optix är en mjuk distansboll med extremt låg kompression. Ett grundare dimpelmönster och en större kärna än föregångaren ger högre ­hastighet och mer längd i ­slagen för de med låg svinghastighet. Finns i rosa, grön, röd, orange och gul.Text: Svensk Golf • 2018-06-27
ArtiklarBollarBridgestoneCallawayCleveland/SrixonTaylorMadeTitleistUtrustningWilson
Rulla till toppen