5de408d02ab23

Artiklar

Stenson: “Jag försöker ha koll på hur det går när de är ute och tävlar”

I sommar kommer Henrik Stenson och Fanny Sunesson tillbaka till Barsebäck G&CC.

Text: CM Hellsten • 2018-06-13 Uppdaterad 2019-12-12

Majorvinnaren och hans forna caddie startade förra året en gemensam tävling som riktar sig till spelare i åldrarna 13 till 21 år.
4-6 juli arrangeras andra upplagan av juniortävlingen Stenson Sunesson Junior Challenge.

I år har juniortävlingen expanderat och startfältet dubblerats till 156 spelare från hela Norden som gör upp över 54 hål.

De fyra vinnarna (flickor/pojkar 13–16 samt flickor/pojkar 17–21 år) belönas med en biljett till Orlando, Florida och deltagande i Nick Faldos internationella juniortävling Major Champions Invitational.

Stenson bjöd juniorerna på barbecue och båttur

Veckan på Barsebäck G&CC inleds med Henrik Stenson Handicamp där Sveriges bästa handigolfare får träffa, träna och inspireras av världsstjärnan.

Henrik Stenson är ambassadör för handigolf i Sverige.
– Det känns roligt att Stenson Sunesson Junior Challenge blev en sådan succé i fjol och att vi nu har utökat den till fullt startfält med en tredjedel nordiska spelare, säger Henrik Stenson. Det ska också bli roligt att träffa handigolfgänget igen, de har blivit goda vänner och jag försöker alltid att ha koll på hur det går för dem när de är ute och tävlar, säger Henrik Stenson i ett pressmeddelande.
– Det ska bli jättekul att träffa juniorerna igen, denna gången är de dubbelt så många. Roligt att så många nordiska spelare har anmält sig, det bör gynna utvecklingen av våra svenska juniorer, säger Fanny Sunesson i ett pressmeddelande. 

3 juli offentliggör Henrik Stenson även vilka två spelare som får stipendiet Årets Handigolfare 2018.


Text: CM Hellsten • 2018-06-13
ArtiklarBarsebäck G&CCFanny SunessonHenrik Stenson
Scroll to Top