5de40a0b9e9f3

Artiklar

Egypten tillbaka med golfresor

Egypten är tillbaka på golfresemarknaden igen. Senaste golfresan gick våren 2013. I vinter är landet tillbaka.

Text: CM Hellsten • 2018-06-04 Uppdaterad 2019-12-12

Jasminrevolutionen fick Tunisiens president Ben-Ali på fall och när protesterna spred sig till Egypten så var dagarna räknade även för president Mubarak.
Oroligheterna i de två nordafrikanska länderna gjorde att Utrikesdepartementet i Stockholm avrådde från resor till regionen.
De svenska golfresearrangörerna ställde därför in alla avgångar.

Egypten tillbaka med golfresor
Foto: Golf Plaisir

Våren 2013 hade Golf Plaisir sin senaste resa till Egypten.
20 december 2018 återupptar företaget golfresor med direktflyg från Stockholm, Köpenhamn och Göteborg till Makadi Bay i Hurghada.
Vintersäsongen avslutas 21 mars 2019.
– Det finns många fördelar med Egypten. Direktflyg och förhållandevis billigt. Väldigt värmesäkert, ett bra alternativ till Kanarieörana som vinterresmål. Det går att kombinera golfen med bad och bra snorkling. Makadi Bay är en riktigt häftig golfbana i ökenstil, säger Johan Kullenberg, Marketing Manager på Golf Plaisir.

Egypten tillbaka med golfresor
Foto: Golf Plaisir

Hur är säkerhetsläget i Egypten?

– När det gäller Hurghada så är det väldigt stabilt och alla de stora charterbolagen flyger på Hurghada under hela vintersäsongen. Faktum är att Egypten och kanske speciellt Hurghada har varit kvar som vinterdestination hos de flesta charterarrangörerna under hela denna svåra tid, men med mycket färre resenärer. Det har varit stora skillnader på olika marknader i Europa. Antalet svenskar minskade under en period drastiskt medan i andra länder så har man bibehållit höga volymer.

– Efter Jasminrevolutionen vågar vi nog säga att Turkiet definitivt är tillbaka. Vi sålde Titanic i Belek under vårsäsongen och sålde slut de veckor som vi hade lagt upp till försäljning. Vi sneglar givetvis även på Tunisien som är ett underbart litet golfland. Blir det en positiv respons på Egypten så är det nog bara en tidsfråga innan vi åter har Tunisien på programmet.

ÖGONGODIS: Världens vackraste golfbanor


Text: CM Hellsten • 2018-06-04
ArtiklarBanor & resorEgypten
Scroll to Top