5de40ecca8b2f

Artiklar

”Förberedda inför ett eventuellt proffsliv”

En ny juniortävling ska ge deltagarna en känsla av hur det är på proffstouren.

Text: CM Hellsten • 2018-05-03 Uppdaterad 2019-12-12

“Golfa Gotland Runt” är ett evenemang för seniorgolfare där deltagarna spelar samtliga banor på ön ute i Östersjön.
Roland Hansson är en engagerad ledare i Bjäre GK. Han tyckte att det borde gå att köra ett liknande koncept för juniorer på Bjärehalvöns fyra golfbanor.
Idén ledde fram till Juniorgolf@båstad.
17-20 juni är det dags för tävlingen som alternerar mellan Bjäre, Båstad, Torekov och Åkagården.

Bjärehalvön ska bli Nordens bästa golfdestination

Före detta tourproffset Steven Jeppesen, numera pro på Bjäre GK, har utsetts till Tournament Director för Juniorgolf@båstad.
– Jag kommer finnas tillhands alla dagar för juniorerna om de har frågor eller funderingar om proffslivet. För oss är det viktigt att de lämnar glada och stolta. Oavsett resultat kommer de att vara en erfarenhet rikare och mer förberedda inför ett eventuellt proffsliv inom golfen, säger Steven Jeppesen till svenskgolf.se/wp.

”Förberedda inför ett eventuellt proffsliv”
Foto: Getty Images
Före detta tourproffset Steven Jeppesen.

Utifrån ditt perspektiv från proffstouren – hur bra test blir tävlingen för juniorerna?

– Jag tycker att det är ett fantastiskt bra upplägg för alla deltagare. Att få spela en 72-hålstävling över fyra dagar som junior är unikt. Det är egentligen bara internationella tävlingar för proffs som är över fyra dagar. Jag kommer själv ihåg när jag var junior så var det allt som oftast 54-hålstävlingar över två dagar. Att tävla på fyra olika banor är också en fantastisk sak, oftast krävs det fyra tävlingar för att göra det. Det är riktigt bra träning för den som inte är van vid att tävla på andra banor.

Juniorgolf@båstad består av en A- och en B-klass för flickor och pojkar, där bästa flicka och bästa pojke får varsitt stipendium för vidareutveckling av sin golf.


Text: CM Hellsten • 2018-05-03
ArtiklarÅkagårdens GKBåstad GKBjäre GKSvenska golfbanorTorekovs GK
Scroll to Top