5de40fba43b1c

Artiklar

Även den konstintresserade får valuta för greenfeen

Fin finish utanför Uppsala. Rättvis och rolig golf på Edenhofs välskötta ytor.

Text: Svensk Golf • 2018-04-25 Uppdaterad 2019-12-12

PLUS & MINUS:

PLUS: Greener. Roliga undulerade greener ger utmanande och intressant puttning.

MINUS: Fältet. Risken finns att du blandar ihop vissa hål i efterhand för det blir en del monotont spel fram och tillbaka.

Även den konstintresserade får valuta för greenfeen

Det stiliga klubbhuset reser sig imponerande och får besökaren att buga sig inombords. Den utvändiga panelen i lärkträ ger ett ekologiskt intryck och fördjupar känslan av att banan och anläggningen är ett med naturen. Väl där inne är läget ett annat och den moderna närmast opersonliga finishen i restaurangen placerar besökaren snarare i en upptagen storstadsnära anläggning.

Utöver 18-hålsbanan finns här en 9-hålare med pay and play, lägg till detta ett väl tilltaget övningsområde och du får en omfattande golfanläggning två mil norr om Uppsala.

Det är öppningshålet och avslutningshålet som gör det starkaste intrycket. På Edenhofs första säger banan utmanande: “kom igen då, visa vad du går för”, men trots att det är vatten höger och vänster och ett helt gäng bunkrar, visar det sig finnas generöst med yta att landa på, en stor green som väntar och en par trea som bjuder andhämtning direkt efter.

Edenhof är en av GolfUppsalas två banor (den andra är Söderby) och just den här anläggningen passar både den som vill ta sig runt och den som vill scora. Hålen är väl avvägda, tokigheterna lyser med sin frånvaro och greenerna ger en rättvis bedömning av spelarens puttförmåga.

Även den konstintresserade får valuta för greenfeen
VI MÖTTE: Jonas Gjersvold och Knytta: ”Inga problem att ha med sig hund här. Det gäller bara att ta med sig påsar ut, och att se till att hon inte jagar efter bollarna.”

Möjligen blir golfupplevelsen vissa stunder enahanda när hålen löper fram och tillbaka över ett öppet fält, där vinden kan friska i, men det mixas upp av både charmiga och spännande utmaningar ute på banan. Det är bra finish och lummiga inramningar av träd, buskar och blommor runt många av greenerna och dessa detaljer ger en lyxigare känsla. Det är inte bara botanikern som får lite extra utöver spelet, även den konstintresserade får valuta för greenfeen genom de fyra skulpturerna av Oscar Reuterswärd som finns ute på banan.

Om inte vattenhindren besegrat dig tidigare, så finns det ytterligare en chans på det sista. En härlig hög placering av tee, ger utsikt bort mot greenen och de anländande gästerna.

Fortsätt hålla blicken långt fram, så kanske det gapande vattnet nere till höger inte gör sig påmint.

Även den konstintresserade får valuta för greenfeen

Klubben garanterar sänkt handicap med träningskort


Text: Svensk Golf • 2018-04-25
ArtiklarEdenhofs GKGolfUppsalaSvenska golfbanor
Scroll to Top