Sharing a love for each other and the game

Artiklar

Hur bra är svenska golfare?

Hur bra är egentligen svenska golfare? Det vill Svensk Golf ta reda på med hjälp av Anova Golf.

Text: Svensk Golf • 2018-04-19 Uppdaterad 2019-12-12

Om du vill veta hur nära flaggan Henrik Stenson normalt slår upp sig från avstånd mellan 90 och 110 meter behöver du bara surfa in på PGA-tourens statistiksida på nätet. Men hur gör du för att ta reda på samma sak för en genomsnittlig svensk 20-handicappare? Och vad skiljer en typisk 15-handicappare från en spelare med singelhandicap?

Det vill vi ta reda på!

För att göra det inleder vi ett forskningsprojekt under säsongen 2018 tillsammans med Anova Golf, en statistiktjänst för golfare. Med hjälp av Anova får du tillgång till lika detaljerad statistik som proffsen. Anova har utvecklats av den svenske proffsspelaren Thomas Petersson som själv upplevt styrkan i att ha statistik över sitt spel som faktiskt säger något.

– Jag nådde en platå i min utveckling och kunde inte ta mig vidare. Med hjälp av bättre statistik förstod jag att det jag trodde var min absoluta styrka, inspelen, i själva verket var min största svaghet. Med den informationen kunde jag lägga om mitt träningsupplägg rejält, säger Petersson.

Ögonöppnaren fick honom att ta fram Anova, som idag används av flera proffs och lag i de amerikanska collegegolfserierna.

Vill du få bättre koll på ditt spel och bidra till vår undersökning?
Ansök redan idag!

Vi söker spelare med handicap från +1–29, män och kvinnor i olika åldrar. Alla deltagare kommer att delas in i grupper baserat på sin handicap. 

Intresseanmälan gör du på www.anova.golf/svenskgolf och du som väljs ut får sedan mer information via mejl. Allt vi kommer be dig att göra är att registrera dina ronder i Anova Golf-tjänsten online under säsongen.


Text: Svensk Golf • 2018-04-19
ArtiklarNyheter
Scroll to Top