5de4112ca105a

Artiklar

Klubben garanterar sänkt handicap med träningskort

GolfUppsala säljer olika varianter av träningskort för att göra sina medlemmar bättre. Och de är så självsäkra att de kan garantera ett sänkt handicap.

Text: Jesper Johansson • 2018-04-18 Uppdaterad 2019-12-12

Lektioner och träning gör golfare bättre.
Med olika former av klubbkort har GolfUppsala gjort det lättare för sina medlemmar att utvecklas.

Och med flera olika typer av “träningskort” finns det något för alla. Projektet för att göra klubbens medlemmar bättre har pågått i många år och var en succé direkt. Av GolfUppsalas ungefär 3 000 medlemmar har 700 personer något av de fyra tillgängliga korten – som är anpassade efter den nivå man vill spela på.
– Vi har haft korten i 7-8 år och började lite blygsamt. Då hade vi bara ett kort, nu har vi fyra. Det handlar om att stimulera träning och de har blivit väldigt populära, säger Jonas Ekström, vd.

Det finns fyra kort tillgängliga. Det mest grundläggande kallas “Klubbkortet Intro” och i det ingår ett reducerat pris på temakurser, 10 hinkar på rangen och 20 procent på alla privatlektioner. Det kostar 595 kronor.

Klubben garanterar sänkt handicap med träningskort
Edenhofs 18:e hål. Foto: Klubben

Det dyraste paketet med mest innehåll kallas “Friskvårdskortet VIP”.
I det ingår fem stycken lektioner med en tränare, obegränsat med hinkar på rangen, 20 procent på alla privatlektioner, 50 procent på alla golfbilshyror, gratis hyrvagnar under hela säsongen, 50 procent rabatt på gästgreenfee, 20 procent på träning i golfsimulator fri custom fitting vid köp av klubbor och – HCP-garanti, vilket innebär en garanterad sänkning efter fyra lektioner.
– Vi är övertygade att om man går på ett antal lektioner gör vi dem till bättre golfare. Om någon känner att de inte blivit bättre kommer vi hjälpa dem lite extra. Garantin har funnits ett par år och hittills är det ingen som åberopat garantin, säger Ekström.

GolfUppsala är en sammanslagning av de två 27 hålsanläggningarna Edenhof och Söderby. De båda klubbarna har fina träningsmöjligheter och ett stort fokus är golfen som idrott. Klubbkorten har varit en del av detta och är en vinst inte bara för golfarna – utan också för klubben.
– Vi har massvis av medlemmar som tar lektioner. De får mycket för pengarna och vi vet väldigt tidigt under säsongen vad vi har för åtaganden och kan därför planera. Vi satsar generellt väldigt hårt på att utbilda. Vi har bland annat tre heltidsanställda tränare, säger Jonas Ekström.


Text: Jesper Johansson • 2018-04-18
ArtiklarGolfUppsala
Scroll to Top