golf course

Artiklar

Ny klubb till GolfStar

Grannbanan Kyssinge är redan en del av GolfStar. Nu står det klart att Tjusta också blir det.

Text: Jesper Johansson • 2018-03-26 Uppdaterad 2019-12-12

Kyssinge är sedan tidigare en del av GolfStar. Nu står det klart att grannklubben, Tjusta GK, blir en del av organisationen som nu har 15 golfklubbar i Sverige.

Tjusta Golfklubb valde att göra en teknisk konkurs på grund av en tvist med Svenska Golfförbundet. På ett medlemsmöte 22 mars beslutade man att bli en del av GolfStar för att på så sätt kunna fortsätta driva klubben. Det har gjort att medlemmarna på banan kan se fram emot att spela fler banor.
– Tjusta är en gemytlig anläggning vars målsättning är att erbjuda en golfbana av hög kvalitet där det ska vara kul att spela, säger GolfStars vd, Stefan Brikell i ett pressmeddelande.

GolfStar omorganiserar för bättre kundkontakt

Ny klubb till GolfStar
Tjusta GK. Foto: Klubben

Golfbanan är 5 800 meter från gul tee och 4 900 meter från röd. På klubben finns också en range samt övningsområden. Banans geografiska plats är bra, enligt Brikell.
– GolfStars nye familjemedlem bidrar till att ytterligare förtäta GolfStar-familjens nordvästra kluster av fina golfanläggningar. Nu kn du under förmiddagen spela 18 hål på Tjusta och efter en lunch i klubbhuset avsluta dagen på någon av Kyssinges banor.

Planen är att Kyssinge och Tjusta så småningom ska bli en klubb med 45 hål. Men 2018 kommer det finnas dubbelt antal klubbhus och annat. 2019 kan det dock bli så att man skapar ett tätare samarbete för att frigöra resurser. Johan Baalack är ägare av Tjusta Gård och han är nöjd med det nya samarbetet.
– Jag är glad för Tjustas medlemmar inför den kommande säsongen och för att vi och GolfStar nu hittat varandra i en bra lösning. Kyssinge-Tjusta Golf blir en av Sveriges största och en av de bättre golfanläggningarna i Stockholmsområdet, säger Baalack i samma pressmeddelande.


Text: Jesper Johansson • 2018-03-26
ArtiklarGolfStarSvenska golfbanor
Scroll to Top