5de419ed9993b

Artiklar

Golfklubben som ringer upp nybörjarna

Här är golfklubben som inför träningstisdagar och tävlingstorsdagar. Och som ringer upp nybörjargolfare.

Text: CM Hellsten • 2018-02-26 Uppdaterad 2019-12-12

Runt om i Sverige planeras det för fullt för den kommande säsongen. I Knivsta utanför Uppsala finns 18-hålsbanan Vassunda GK.
Där kommer medlemmarna att få ta del av ett nytt upplägg under säsongen 2018 – träningstisdag och tävlingstorsdag.
Pron Mårten Nord förklarar:
– På tisdagar erbjuder vi golfträning för alla med ett unikt tema. Det finns två pass under dagen att välja på för att fler ska kunna deltaga.
–  Torsdagar betyder tävling – på allas villkor med handicap, olika spelformer och teeval. Tävlingarna och träningarna innebär sociala event med målet att, samtidigt som man utvecklar sin golf, träffa nya människor, känna trygghet och ingå i ett socialt sammanhang. 

Så rankas banorna i distrikten

Vad hoppas ni att den här satsningen ska leda till?
– Det är viktigt att våra aktiviteter är inkluderande och golfarna blir inspirerade och spelar mer. Vi vill att regelbunden träning ska bli en mer naturlig del av golfen, få en bättre mix av spelare i bollarna och få fler damer att spela, säger Mårten Nord till svenskgolf.se/wp.

Förslag: Tee efter handicap

Vassunda GK utvecklar även sin nybörjarutbildning.
– Vi kommer att sätta så få begränsningar som möjligt för att få en bredare skara deltagare där fokus ligger på förbättring och att ha roligt på golfbanan. Varannan lördag invigs nya golfare, som för bästa effekt, erbjuds möjligheten att spela direkt efter kursen. Vi upplever att fler fortsätter med golfen om möjligheten att spela på banan ges direkt. Uppföljning på de som började förra året gör vi genom uppringning samt erbjudande av repetitionskurser, säger Mårten Nord. 

Vad har ni fått för respons på uppföljningssamtalen till nybörjarna?
– De flesta blir glada då de ofta inte kommit igång med golfen som de tänkt. Ytterligare repetitionstillfällen skapar trygghet. 


Text: CM Hellsten • 2018-02-26
ArtiklarSvenska golfbanorVassunda GK
Scroll to Top