5de41b678ec7a

De följer drömmen – startar golfverksamhet i Sydafrika

De byter ut den svenska vintern mot sommaren i Sydafrika.

Text: Jesper Johansson • 2018-02-13 Uppdaterad 2019-12-12

Har du någon gång drömt om att byta ut det svenska vintermörkret mot sydligare breddgrader?
Anna Gemrud och Thomas Nilsson från Umeå har gjort just det.

Från Norrland flyttar nämligen de båda till Sydafrika – för att driva en golflodge.

Thomas Nilsson är golftränare och Anna Gemrud har stor erfarenhet av att driva hotellverksamhet. Deras plan är att tillbringa vintrarna i Sydafrika och ta sig hem till Sverige när vädret är något mer inbjudande.

Deras nya företag är beläget i Pearl Valley utanför Kapstaden.
– Det ligger helt perfekt till för alla som intresserade av golf, mat och vin i världsklass. Det är bara 45 minuter från Kapstaden och 15 minuter ifrån restaurang- och vin-meckat Franschhoek, säger Anna Gemrud. 

Thomas Nilsson har årligen arrangerat golfresor till Afrikas sydliga spets och har därmed samlat på sig en hel del kunskap om landet. På plats i Sydafrika kan Nilsson erbjuda både privatlektioner och grupplektioner.
– Vi har satsat på en verksamhet som ska bedriva logi och skräddarsydda paket i Sydafrika. Vi har redan köpt två lodger på Pearl Valley Golf Estate där upp till sex personer kan bo i vardera byggnad.
– Vi riktar oss i första hand till golfresenärer men märker redan nu att flera av våra gäster inte alls är golfare, utan mer intresserade av allt som erbjuds runt Pearl Valley, säger Gemrud.


Text: Jesper Johansson • 2018-02-13
ArtiklarBanor & resorSydafrika
Rulla till toppen