5de41f75e7582

Artiklar

Svarta wedgar från Ping

Ping Glide 2.0 kommer i en ny skepnad. Den svarta modellen kallas "Stealth" och har inspirerats av feedback från proffsen.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-16 Uppdaterad 2019-12-12

Ping meddelar att deras Ping Glide 2.0-wedgar släpps i en ny färg. De nya, svarta, klubborna kallas för “Stealth Wedges” och den svarta färgen gör att reflektioner minskar samt att klubbhuvudet känns mindre.

Det här var något som efterfrågades av proffsen och mottagandet har varit strålande, enligt Pings vd John Solheim.
– Spelarnas första kommentar om “Stealth”-finishen är inte bara att den ser riktigt bra ut. Utan att de också gillar hur den får klubbhuvudet att se mindre ut och att den minskar reflektioner på ljusa dagar.
– Så fort de ser det här och ser hur mycket spinn och kontroll skårorna ger har wedgarna tagit en plats i deras bag, säger Solheim.

BILDSPECIAL: Här är Pings nya wedgar

Förutom färgen skiljer sig inte Pings nya “Stealth”-wedgar från tidigare Ping Glide 2.0-modellen. Wedgen är gjord i 8620-stål som rostar med tiden och använder sig av precisionsfrästa skåror som ska ge en mjukare känsla och högre spinn för mer kontroll. På wedgarna med loft 56°, 58° och 60° använder sig Ping av en patenterad skåra närmast klubbans leading edge, vilket gör att bollen reagerar ännu mer med bladet för att kraftigt öka spinn och kontroll från alla typer av underlag. Wedgarna finns med fyra olika sulor för att passa alla svingar och spelförhållanden.

Rekommenderat pris: 1 535 kronor med stålskaft. 1 599 kronor med grafitskaft.

Svarta wedgar från Ping
Svarta wedgar från Ping

Text: Jesper Johansson • 2018-01-16
ArtiklarPingUtrustningWedgar
Scroll to Top