Artiklar

SGF: ”Det är otroligt glädjande”

Svenska Golfförbundets generalsekreterare, Gunnar Håkansson, är hoppfull efter domen i Högsta Förvaltningsdomstolen.

Jesper Johansson • 2018-01-12

Under fredagen kom domen från Högsta Förvaltningsdomstolen som gör golfspel på drivingrange och pay-and-play-banor till en avdragsgill friskvårdsförmån. 

Urban Rydin är skattechef på LRF Konsult och han menar, efter att ha fått domen uppläst för sig, att det här öppnar upp för att göra all golf avdragsgill framöver.
– Jag har precis fått reda på domen och bara fått den läst för mig. Spontant känns formuleringen ganska tydlig att man öppnar upp för lite mer, säger Rydin till svenskgolf.se/wp.

Domstolen: ”Utgör skattefri personalvårdsförmån”


ZACHRISSON: Världens bästa friskvård

Svenska Golfförbundet har arbetat för att göra golfen avdragsgill sedan mitten av 90-talet. SGF:s generalsekreterare, Gunnar Håkansson, är glad över Högsta Förvaltningsdomstolens beslut att göra spel på drivingrange samt pay-and-play till en friskvårdsförmån.
– Det är otroligt glädjande. Vi är många som jobbat med det här länge och att få ett genombrott är fantastiskt, säger Håkansson till svenskgolf.se/wp.

Hur ska förbundet jobba vidare med det här?
– Vad vi har sagt hela tiden är att om får ett ja på de här två frågorna så är första åtgärden att ta ny kontakt med Skatteverket och ta reda på vad som är en bra tillämpning.
– Det här gör vi för att kunna ge råd till klubbarna och undvika strul som kan ske till en början.

Skattechefen: ”Antyder att man släpper riktig golf”

Scroll to Top