5de421432ee2f

Artiklar

Ny teknologi i Callaways nya wedgar

Callaway lanserar nya wedgar som med ny teknologi ska ge bollen maximal spinn.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-09 Uppdaterad 2019-12-12

Callaways nya Mack Daddy 4-wedgar kombinerar ny teknik med premiummaterial. Produkten är, enligt Callaway, det bästa som kommit fram genom samarbetet mellan wedgegurun Roger Cleveland och Callaways R&D. Klubborna har förfinats till stor del genom proffsens åsikter.

Men vad är nytt då?

Callaway har skapat en ny “Groove-In-Groove”-teknologi som ska ge mer spinn. Klubbornas olika loft påverkar också skårornas utformning och antal. De wedgarna med lägre gradtal (52° och lägre) har skåror som ska skapa en konsekvent spinn vid fulla slag. De wedgarna med mer loft (54° och högre) har aggressivare skåror för mer kontroll ur ruffen och runt greenerna.

Callaways Mack Daddy 4-wedgar är testade av proffsen och Roger Cleveland har med hjälp av deras respons skapat ett klubbhuvud som är mer kompakt, har en rakare “leading edge” och lite mer offset jämfört med föregångaren Mack Daddy 3.

Klubborna har fyra olika sulor, som är anpassade efter just ditt svingspår och det underlag du oftast spelar på. Wedgarna finns tillgängliga med loften 46° till 64°.

I butik: 26 januari.

Rekommenderat pris: 1 599 kronor.

Ny teknologi i Callaways nya wedgar
Ny teknologi i Callaways nya wedgar
Ny teknologi i Callaways nya wedgar
Ny teknologi i Callaways nya wedgar

Text: Jesper Johansson • 2018-01-09
ArtiklarCallawayUtrustningWedgar
Scroll to Top