Close-up of golf clubs in golf bag on course

Artiklar

Panelen: Golfprylen jag aldrig skulle använda!

Svensk Golfs panel diskuterar tre intressanta ämnen.

Svensk Golf • 2017-12-20

Marlene Hedblom: Före detta tourproffs som idag jobbar som tränare på Fågelbro G&CC. Mångårig medarbetare till Golfskolan i Svensk Golf.

Ola Wenström: Sportjournalist och programledare på Viasat. Golfälskare med hcp just under 10.

Wille Schauman: Tidigare ET-proffs som numera lotsar oss genom PGA Tour-tävlingar som kommentator på C More Golf. Hcp +2,2. 

Panelen: Golfprylen jag aldrig skulle använda!
Marlene Hedblom, Ola Wenström & Wille Schauman.

För egen del, vad har varit årets golfmässiga höjdpunkt?

Marlene: Jag har varit skadad i år, så min golf har varit hopplös. Men min sons golf däremot! Han är elva år och helt galen i golf. Kanske blir han den som bär Hedblomsfanan vidare på touren. Och så Kasper (brorsan Peters son) som vuxit så bra in i tränarrollen

Ola: Den supersnabba och dundervarma ronden med Dani Holmqvist och Richard S Johnson som suveräna vägvisare på The Fox Club, mitt i golfmeckat Jupiter. Noll väntan på kul bana och bästa tänkbara sällskap. Nästa gång ska jag spela bra dessutom. 

Wille: Det blev en sänkning på Frösåker i september med en väldigt oväntad 38-poängare. I studion var det riktigt häftigt att kommentera och att se Sergio Garcia vinna sin första major.

Panelen: Vilken är den mest sanna fördomen om golfare?

Vilken tourspelare (levande eller död) skulle du helst ha som caddie?

Marlene: Miguel Ángel Jiménez! Jag älskar att föreställa mig hur han skulle dra sin uppvärmning för mig och visa hur jag skulle göra. Sen kanske han tänder en cigarr och så vaknar man till lite av den doften (skratt).

Ola: Jean Van de Velde. Ni vet, skorna och parodin i The Open 1999. En klassiker. Jag var där och såg eländet. Träffade honom någon vecka senare och han var underbart obesvärad, visade skorna och snackade glatt. Han kan ju dessutom verkligen tipsa om vilka misstag man inte ska göra. 

Wille: Att få ha Arnold Palmer som caddie skulle vara väldigt häftigt. Vilka stories han kunde berätta. Hade nog varit väldigt svårt att fokusera på mitt spel men det spelar ingen roll om man får umgås med The King. 

Panelen: Vad är det dummaste du har gjort på en golfbana?

Vilken golfpryl skulle du absolut aldrig använda?

Marlene: Ett sånt där snöre med bollar på som är till för att räkna hur många slag man slagit. Jag hoppas jag kan hålla koll på mina slag själv och skulle aldrig hänga på mig eller min bag en sån.

Ola: Bollhåv. Motivering överflödig. 

Wille: En bollhåv. Det passar inte ett före detta proffs att stå och fiska bollar i dammar.

Panelen: Ska ”ready golf” användas på touren?

Scroll to Top