5de423edc9b28

Artiklar

Världens mest miljövänliga golfanläggning finns i Sverige

Ett mångårigt miljöarbete prisas nu.

Text: CM Hellsten • 2017-12-07 Uppdaterad 2019-12-12

Worlds Golf Awards är organisationen som arbetar för att promota den globala turismen. Antalet golfturister uppgår varje år till 60 miljoner som besöker ungefär 32 000 banor och resortanläggningar.
Vid en gala delar World Golf Awards ut en rad olika utmärkelser för att prisa klubbar och anläggningar.
När årets gala arrangerades i spanska La Manga utsågs Vasatorp Tournament Course till Sveriges bästa bana. Golf Plaisir korades till Sveriges bästa researrangör för utrikesresor och Berglund Travel fick priset som bäste arrangör för inrikes resor.

Här är Sveriges bästa bana

Ekerum Resort Öland fick två priser:
* Sveriges bästa golfresort – för fjärde året i rad.
* Världens mest miljövänliga golfanläggning.
– Att vi kan titulera oss världsmästare är magiskt. Stenmark, Carolina Klüft, Foppa, Magdalena Forsberg – och lilla Ekerum! Hoppas att även de kollegor vi har i länet, kan känna att detta är ett pris som gör att världens ögon även fokuserar på hela regionen som destination – att om vi alla hjälps åt så kommer Ekerums framgång att vara av stor betydelse för alla, säger Ekerums vd Magnus Lagerlöf i ett pressmeddelande.

Nya miljoner ska vinna slaget om Östersjön

Världens mest Miljövänliga Golfanläggning är frukten av ett flerårigt samarbete med Länsstyrelsen i Kalmar län, samt Ekerums långsiktiga CSR-arbete med miljö i fokus.
– Jag vill framföra mina varmaste gratulationer till Magnus Lagerlöf med personal. Det är en stolthet både för Sverige och för vår region att vi har en golfanläggning med så hög miljömedvetenhet på Öland. Länsstyrelsen har haft ett fantastiskt samarbete med Ekerums personal i anläggandet av golfbanan och i framtagandet av ett naturvårdsavtal för de intilliggande ekmiljöerna.  Ett exempel på samverkan mellan myndighet och näringsliv när det är som bäst, som gynnar både friluftsliv, näringsliv och naturvärden, och på utveckling som är ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar. Jag önskar Ekerum lycka till i den fortsatta utvecklingen av anläggningen och ser fram emot mera samarbete kring de värdefulla naturmiljöerna, säger Thomas Carlzon, landshövding i Kalmar län.


Text: CM Hellsten • 2017-12-07
ArtiklarEkerum Golf & ResortSvenska golfbanorTournytt
Scroll to Top