5de4242c142da

De vann finalen i Svensk Golf Garmin Tour

Efter tio deltävlingar på golfklubbar runt om i Sverige som samlade över 500 scramblelag och efter avancemang från semifinalen på Ekerum Resort var det i söndags dags att kora en vinnare i succétävlingen Svensk Golf Garmin Tour.

Text: Olof Åsgård • 2017-12-04 Uppdaterad 2019-12-12

SVENSK GOLF GARMIN TOUR-FINALEN

1) 54,5, – 17,5: Linus Kjellberg, Rasmus Kautto, Fredrik Gylleblad, Niclas Frahmer.

2) 60,5, – 11,5: Victor Nyberg, Dennis Fransson, Philip M.E Johansson, Oskar Karlsson.

3) 61, – 11: Morgan Pettersson, Mikael Skoglund, Håkan Ribba, Jesper Mårtensson.

4) 63,5, – 8,5: Fredrik Löfvenberg, Ulf Andersson, Anders Bengtsson, Björn Putzke.

Spelplatsen var läckra Mazagan i Marocko dit fyra lag vunnit en finalresa efter semifinalen.
Söndagens final inleddes med en ovanligt kylig marockansk morgon och det var fyra varmt klädda lag som ställde sig på rangen. Sen steg värmen snabbt upp mot 20-gradersstrecket och lagen taggade till på väg mot första tee. Nu skulle det avgöras.

Under två dagar hade de fått öva in känslan på de välskötta och snabba greenerna och sällan har det varit så säkert att det var just på greenerna allt skulle avgöras.
– Det är löjligt snabbt här, säger Fredrik Löfvenberg från Laholms GK medan han ser sin boll rulla långt förbi hål på övningsgreenen.

Alla fyra lag startade finalen starkt och ljudet från hurrarop efter sänkta birdieputtar spred sig med Atlantvindarna över den Gary Player-designade banan.
Banarbetarlaget från Öijared, som vann semifinalen på Ekerum Golf Resort i september, började även finalen bra och visade att gammal är äldst när det kommer till att hålla nerverna i styr vid luriga pitchar där bollen lätt kan rinna av greenen. Med sitt lugn, känsliga närspel och goda laganda gick ”banarbetarna” fem under första nio. Men när vindstyrkan ökade och skärpan på greenerna avtog blev Mazagan lite för svår och de slutade till slut på tredje plats.

Ett hål bakom gick det dessvärre ännu tyngre. Kompisarna från Laholms Golfklubb spelade bra från tee till green men väl där fick de inte i puttarna och de för dagen svåra flaggplaceringarna tilltalade inte Laholmsgänget.
– Man vågar ju knappt röra bollen utan att den rinner iväg. Men vi känner oss ändå som vinnare. Det är fantastiskt roligt att vara här och spela på en kanonbana, säger Fredrik Löfvenberg och konstaterade att de inte var särskilt besvikna över fjärdeplatsen.

Banarbetarna vann Svensk Golf Garmin Tour

Bästa laget på pappret, med spelare från Motala och Tranås, gick sist i fältet och fick ställa in sig på att hålla jämnt tempo med birderopen framför. Spelet gick hyfsat och i medvind var 300-metersdrivar från tee närmast en självklarhet. Men även de fick problem på greenerna och killarna från Östergötland kunde sammanfatta sin dag med två ord – koppsnurr ur. Trots missade chanser gick låghandicapparna nio under par brutto.

Det hjälpte dock föga mot söndagens raketlag bestående av Linus Kjellberg, Rasmus Kautto, Fredrik Gylleblad och Niclas Frahmer, finalens andra lag från Öijared GK. På pappret sämst av de fyra lagen när handicapen summerades men när sista putten gick i hål hade de vunnit över vinden, banan, greenerna och motståndet. Segerscoren skrevs till 54,5 slag netto, vilket gav en segermarginal med sex slag.
– Så underbart! Vi kunde ha spelat bättre på två hål men annars har vi i stort sett spelat drömgolf och Rasmus har satt ett par viktiga långputtar för oss idag, säger Niclas Frahmer.
– Det är så skönt att vara här och otroligt kul att spela på en drömbana och vinna den här tävlingen, säger lagets ankare från tee, Fredrik Gylleblad, som stod för flera viktiga och långa utslag.

Vad är nycklarna till framgång?
–  Kamratskap, långputtar och att vi hade många valmöjligheter från tee idag, vilket underlättar, säger Linus Kjellberg.

Ser vi er i final nästa år igen?
– Självklart!

Här kan de se filmen från finalen av Svensk Golf Garmin Tour: 


Text: Olof Åsgård • 2017-12-04
ArtiklarGarmin
Rulla till toppen