5de424e2b5e0a

Artiklar

Skånska banan utsedd till Sveriges bästa

För tredje året i rad har Vasatorps Tournament Course prisats som Sveriges bästa i World Golf Awards. Även Golf Plaisir och Ekerum Resort försvarar sina priser.

Text: Jesper Johansson • 2017-11-29 Uppdaterad 2019-12-12

Andra nominerade till priset som Sveriges bästa golfbana:

Barsebäck.
Bokskogen.
Bro Hof Slott.
Ekerum Golf & Resort – Långe Jan.
Elisefarm.
Falsterbo.
Frösåker.
Halmstad.
Hills.
Kristianstad.
Kungliga Drottningholm.
Ljunghusen.
PGA of Sweden – Lakes Course.
Sand.
Ullna.
Vallda.
Vasatorp – Classic Course.
Vidbynäs – South Course.
Visby.

För tredje året i rad har Vasatorps GK:s Tournament Course utsetts till Sveriges bästa bana i Worlds Golf Awards. Organisationen arbetar för att promota den globala turismen och uppskattar att antalet golfturister uppgår till 60 miljoner som besöker ungefär 32 000 banor och resortanläggningar årligen.
– Det är en stor glädje att medlemmarna och greenfee-gästerna tycker att den, via den här rankingen, är bäst. Det är väldigt trevligt och uppskattat att den mottas så väl, säger Andreas Eichhardt, en av Vasatorps banchefer, till svenskgolf.se/wp.

Vad gör TC så bra?

– Tournament Course uppskattas för designen. Den är öppen med stora kullar. Det är mycket folk från norr som kommer ner till oss och spelar och vi får ofta höra att de är lyriska efteråt.

Sveriges 50 bästa banor har rankats

Förutom Vasatorps seger vann Ekerum Resort Öland priset som Sveriges bästa golfresort. Dessutom prisades de som världens bästa miljövänliga golfanlägnning.

Golf Plaisir prisades dels som Sveriges bästa researrangör för utrikesresor. Dessutom vann de priset som världens bästa researrangör.

Berglund Travel fick priset som bäste arrangör för inrikes resor.

Svensk Golf besöker: Vasatorps GK TC


Text: Jesper Johansson • 2017-11-29
ArtiklarEkerum Golf & ResortNyheterSvenska golfbanorVasatorps GK
Scroll to Top