5de42b60b8a5d

Artiklar

Niohålaren har byggt en egen Swilcan Bridge

Originalet finns på Old Course i St Andrews. Nu har Björkhagens GK byggt sin egen stenbro.

Text: CM Hellsten • 2017-10-13

Swilcan Bridge är bron som spelarna vandrar över på Old Course avslutningshål och där stannar såväl proffs som amatörer upp för att ta ett foto och föreviga stunden i den klassiska omgivningen.
Nu har golfarna på Björkhagens GK, som ligger en knappt kvart från Globen i Stockholmsförorten Bagarmossen, fått sin egen stenbro.

Under ett möte med bankommittén förra året satt sju medlemmar och bollade idéer inför den kommande säsongen när det handlade om förbättringar och försköningar av den centralt belägna niohålaren.
Då sa medlemmen Synnöve Evavoll:
– Jag har haft en dröm om en stenbro över vattnet på sexan…

Två andra medlemmar Pelle Evenéus och Hasse Söderqvist  vidareutvecklade tanken, bankommittén gav tummen upp under förutsättning att bron inte kostade klubben några pengar.
Stockholm Stad, som är Björkhagens GK:s förvaltare, gillade också idén när den presenterades och gav stöttning med murbruk, cementrör och fyllnadssten.

Pelle Evenéus och Hasse Söderqvist startade en insamling som inkasserade 3 000 kronor och efter 500 timmars arbete är Björkhagens motsvarighet till Swilcan Bridge nu på plats.
– Ett otroligt jobb på en liten klubb som har begränsat med resurser och ekonomi. Det här visar hur viktigt det är med ideella krafter när små klubbar kämpar för överlevnad. Nu återstår bara att få upp en graverad skylt där det ska stå: “Bridge Over Troubled Water”, säger Lena Ryglert, ordförande i Björkhagens GK.

 

Har du ett tips till redaktionen? Kolla in filmen. 


Text: CM Hellsten • 2017-10-13
ArtiklarBjörkhagens GKSvenska golfbanor
Scroll to Top