5de42e588749b

Artiklar

Invånarna ska bussas ut till golfbanan

A6 Golfklubb har inlett ett samarbete med Jönköpings kommuns fastighetsbolag Vätterhem.

Text: CM Hellsten • 2017-09-22

Söndagen 8 oktober kommer det att arrangeras bussresor från bostadsområden runt om i Jönköping.
Det kommunala fastighetsbolaget Vätterhem går ut med en inbjudan till sina hyresgäster och de som är intresserade får åka buss till A6 GK.
Där välkomnas de av golfklubbens instruktörer som lånar ut utrustning.
– Under vårkanten kommer vi att följa upp med fler liknande aktiviteter och få deltagare att vilja börja spela golf, säger Per Simonsson, klubbchef på A6 GK.

Moderna klassiker

Projektet går under namnet HIO:
HJÄLPA – utrustning för alla som vill spela och prova på golf.
INTEGRERA – bjuder in alla Vätterhems ungdomar i åldern 10–25 år som vill prova på golf och träffa nya vänner hos Jönköpings största golfklubb.
ORGANISERA – golfträning med ledare, tydliga värderingar och mycket träning för att nå framgång. 

A6 och Vätterhem har satt upp en tydlig målsättning:
– Att minst 100 ungdomar i åldern 10-25 år från Vätterhems stadsdelar provar på golfsporten under aktivitetsdagarna. Målsättning är att minst tio ska gå “A6 Nybörjarkurs” under 2018 och Vätterhem kommer att premiera de första tio golfare som vill ta det “Gröna Kortet”, säger Vätterhems vd Thorbjörn Hammerth.

Syftet med HIO-projektet är att öppna en dörr för ungdomarna till golfens värld.
– Golf är oftast en sport som kan vara svårt att komma till för ungdomar från Vätterhems stadsdelar.  Oftast ligger en golfklubb “en bit bort”. En naturlig del är att börja spela fotboll där det finns fler förebilder och man tillhör ett lag. Jönköping har många golfklubbar och sporten är en av de största i Sverige i antalet utövare, säger Vätterhems vd Thorbjörn Hammerth.

Här bor de bästa golfarna i Sverige

Per Simonsson är klubbchef på A6 GK:
– Ett nytänkande koncept för att nå ut med golfen till områden där sporten inte är så starkt representerad. För A6 GK är detta en självklarhet eftersom vi arbetar med frågor som inkluderar alla och ett jämställt Golfsverige inom Vision 50/50.
– Golfen har mycket att erbjuda med dess värderingar, friskvård och gemenskap som finns inom sporten. Vi har också sett ett stort intresse av givmildhet att skänka golfklubbor och andra golfprylar bland våra medlemmar till klubben för detta koncept. 


Text: CM Hellsten • 2017-09-22
ArtiklarA6 GKSvenska golfbanor
Scroll to Top