Artiklar

3 tips på bra golf i Spanien

Sugen på att boka en golfresa till Spanien? Här är tre bra tips.

Olof Åsgård • 2017-09-20

Att förlänga sommaren med en golfresa till Spanien är en svensk höstklassiker och oavsett var du åker brukar det sällan vara svårt att hitta närliggande golfbanor. Men upplevelsen varierar förstås beroende på vilken del av landet du väljer.
Här ger vi förslag på tre spanska golfdestinationer av olika snitt – vilken lockar dig?

Avspänt i Almeria – känn lugnet på och utanför golfbanan:
Att hetsa runt på svårspelade ”toppbanor” eller att försöka hitta rätt bland turistfällorna kring Marbella avskräcker. Det är inte så du vill förlänga sommaren. Du vill kombinera strandhäng, svalkande drycker på terrassen och golf i solljus ackompanjerad av svala vindar från Medelhavet. I Almeria kan du luta dig tillbaka på femstjärniga hotell och kryssa fram med golfbil bland palmerna på klart habila Golf Almerimar och Playa Serena innan du åker hem och tar itu med julruschen här hemma.

Finsmakarens solkust – dags att briljera på klassikerna
Packa ner dina välputsade vita FootJoy Icon-skor, din finaste merinoulltröja och tvätta klubborna. I höst har du nämligen en ypperlig möjlighet att spela exklusiva golfbanor runt Sotogrande för en skaplig prislapp. I ett paket för 8 500 kronor får du under november och december greenfee på klassikerna Real Valderrama och Real Sotogrande samt utsökta La Reserva samt boende i tre nätter inklusive frukost på Almenara Hotel. Bokning av paketet görs genom La Reserva Club.

Skalpjägarens Barcelona – högklassig golf i Katalonien:
Klassikerna på solkusten avverkade du redan på 90-talet och området känns inte längre lika angenämt och genuint. Du vill spela vad som enligt vissa är Spaniens bästa bana – PGA Catalunya Stadium Course utanför Barcelona. I den pulserande spanska kuststaden insuper du dessutom kultur och nattliv. När du ändå är igång tar du ett varv på El Prat för att se om du kan förbättra ditt förra resultat mellan de smala trädpassagerna och denna gång undviker du även de förrädiska bunkrarna.

Scroll to Top